Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πόσο ποιο πολύ μπορεί να κάνει τον …πασαδόρο στο ΠΑΣΟΚ ?


Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ “MOODYS

Αναφορικά με την υποβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας από τον Διεθνή Οίκο Αξιολόγησης “Moodys”, από το Γραφείο Τύπο του ΛΑ.Ο.Σ., τονίζονται τα εξής:

Η “Moodys”, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες αξιολόγησης, είναι όργανα που εξυπηρετούν το Διεθνές κεφάλαιο.

Είναι δηλαδή κάτι σαν τη “Civitas” του κ. Φλέσσα και την “Siemens”.

Κάποιοι που είχαν επενδύσει στην πτώχευση της Ελλάδος ενοχλούνται που πάμε να σταθούμε στα πόδια μας

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105.8»

Η ουσία είναι ότι κάποια μεγάλα ποσά κατέληξαν στα ταμεία των κομμάτων. Ήδη το γνωρίζουμε αυτό. Δεν πρέπει όμως να απολογηθούν τα κόμματα γιατί δέχθηκαν να πάρουν αυτά τα «μαύρα» χρήματα;

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στον Ρ/Σ «ΝΕΤ 105.8», στην εκπομπή «Υπάρχει λόγος» και την δημοσιογράφο Αν. Ζήγου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μόλις αποχωρήσαμε από την εξεταστική αμέσως έφυγαν τα blanco, βρέθηκαν οι σελίδες που έλλειπαν από τη δικογραφία, βρέθηκε ο «σκληρός» δίσκος του Χριστοφοράκου και γίνεται συζήτηση για μια διεξοδική εξέταση των μαρτύρων της Γερμανίας. Έπρεπε να τους ταρακουνήσουμε λίγο. Άλλωστε η δική μας επιμονή να κληθεί ο Δημητριάδης και να ανοιχτεί ο λογαριασμός με κωδικό 10-100, ήταν αυτή που έφερε αποτέλεσμα. Αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις ότι οι όροι μας θα γίνουν δεχτοί θα επιστρέψουμε στην εξεταστική.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Είναι ανάγκη να μάθουμε ποιοι χρηματίσθηκαν και για ποιο έργο. Τα έργα αυτά είναι σίγουρα υπερτιμολογημένα. Για να δούμε πόσα πραγματικά χρωστάμε πρέπει να αφαιρέσουμε όλες αυτές τις υπερτιμολογήσεις που «φορτώθηκαν» στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Η μείωση του χρέους είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Το Βατοπέδι δεν έδειξε «βαλίτσα», έδειξε όμως πολιτικές ευθύνες. Πρέπει να μάθουμε ποιός ήταν ο ιθύνων νους και αν κάποιος έβγαλε λεφτά από αυτή την υπόθεση. Ο συμψηφισμός που επιχειρήθηκε με την άρνηση κλήτευσης των Καραμανλή και Σημίτη, είναι απογοητευτικός όπως και η ομπρέλα που στήθηκε γύρω τους από κάποιους δημοσιογράφους. Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε με τα πολιτικά «πτώματα», που θέλουν να θυσιάσουν τα κόμματα, αλλά θα επιδιώξουμε την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι λύση όταν γίνονται κάτω από πανικό. Πρώτα πρέπει να υπάρξει σαφές πρόγραμμα ώστε να δούμε τι μπορεί να αξιοποιηθεί και με ποιόν τρόπο. Έχουμε επανειλημμένα τονίσει πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση των ανενεργών κληροδοτημάτων και το τεράστιο όφελος που μπορούν αυτά να αποφέρουν. Στο ξεπούλημα όμως λέμε όχι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ

Ο κ. Κιλτίδης είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Το τελευταίο διάστημα έχουμε συμφάει αρκετές φορές. Με τον κ. Σαμαρά δεν έχει συμφάει καμία. Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Έβλεπα την αγωνία του κ. Κιλτίδη στη Βουλή. Πώς να συνταχθεί με τον κ. Σαμαρά και να ψηφίσει «όχι», ένα «όχι» που ισοδυναμούσε με άρνηση σωτηρίας της Ελλάδος. Ο κ. Κιλτίδης είναι κοντά μας ιδεολογικά αλλά δεν νομίζω ότι η ένταξή του σε κάποιο πολιτικό σχήμα επείγει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ

Πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις στις ελληνικές τράπεζες, το ταχύτερο δυνατόν. Η δημιουργία μεγάλων τραπεζικών οργανισμών θα σημάνει και την επιστροφή των καταθέσεων μια που θα αυξηθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Ταυτόχρονα χρειάζονται κίνητρα, κάτι στο οποίο συνομολόγησε και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ελληνικό φάρμακο. Δεν μπορεί να κοστίζει ένα φάρμακο στην Ελλάδα τρείς φορές απ’ ότι κοστίζει στην Κύπρο. Μήπως μας συμφέρει περισσότερο να τα εισάγουμε από εκεί; Η επιτροπή που είχε συστηθεί επί Αβραμόπουλου δεν λειτούργησε και έτσι τώρα το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί. Λύση όμως χωρίς ελληνικό φάρμακο δεν υπάρχει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Οι συγχωνεύσεις των τραπεζών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.

Το έχουν δεχθεί οι αγορές, το θέλουν οι καταθέτες.

Απομένει να αποφασίσει η Κυβέρνηση να δώσει τα κίνητρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΒΟΛΗ» ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ

ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ήταν περισσότερο εμφανές από κάθε άλλο, ότι ο αγωγός Μπουρκάς - Αλεξανδρούπολης δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ.

Η Βουλγαρία, η οποία έχει προσδεθεί στο άρμα των Αμερικανών, έπαιξε το ρόλο Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...