Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Ούτε οι ποιο στυγνοί τοκογλύφοι δεν πράττουν έτσι.



Για διαβάστε μερικούς από τους κατάπτυστους όρους που έβαλαν οι δανειστές-τοκογλύφοι μας, μα φρίξετε.

Για την τήρηση των συμφωνημένων επιστρατεύεται το αγγλικό δίκαιο αλλά οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Με τη σύμβαση η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.

Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά - εάν υπάρξουν.

Ίσως το σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας είναι αυτό που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.

Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ότι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη (να δεχθούν δηλαδή ως υποθήκη περιουσία του ελληνικού κράτους).

Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρισμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.

Ακόμη προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.

Ρε τρισάθλιοι πάτε καλά; Ξεπουλήσατε ρε Ιούδες την χώρα αντί τριάκοντα αργυρίων. Δεν θα βρεθεί ρε γαμώτο κάποιος να σας …κρεμάσει;


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΤΕΛΚΕΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΓΟΝΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΓΩΝΟΙ ΤΩΝ
ΠΡΟΔΩΤΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΩΝ
ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΩΛΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

οι ευρωπαιοι θα παρουν το φεσι του τσολια γιατι γνωριζαν και συγκαλυπταν.Οσο για τα ντοπια σκουληκια σχοινι και σαπουνι.Αληθεια η Διαμαντωμπιλντεμπερκ γυρισε?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...