Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Άκης , Γιάννος και… το κακό συναπάντημα



Εάν σκεφτεί κάποιος ότι ο Άκης το 81 δεν είχε ούτε τσιγάρο να καπνίσει και είχε ταράξει τους συντρόφους στην τράκα, Είναι για να φτιάχνει… σχοινί και ..σαπούνι για πάρα πολλούς σοσιαλησταράδες, άλλα ξεχάσαμε ρε γαμώτο ,έχουν παραγραφεί οι κλεψιές τους.

Της Αμύνης τα παιδιά, οι σοσιαλησταράδες, ο Άκης και ο Γιάννος, έχουν την τιμητική τους στις "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" των Κοτρώτσου-Κατσώνη. Το εντυπωσιακό σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στη Σύρο, με τις πολεοδομικές παραβάσεις, συναγωνίζεται το μύθο της Αρεοπαγίτου 33 που δημιούργησε ο μεγαλύτερός του "αδελφός" Άκης Τσοχατζόπουλος - για τον σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι ρε γαμωτο -.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, θα μπορούσε να είναι ο μικρότερος αδελφός του Άκη.
Τους χωρίζουν δέκα χρόνια-γεννήθηκε το 1949 στο Παρίσι- τους ενώνει όμως το ίδιο lifestyle, καθότι αμφότεροι αποτελούν την επιτομή του στυλ και της καλής ζωής : Κοσμοπολίτες, με αδυναμία στις πολυτελείς κατοικίες, στις ωραίες γυναίκες, στον αθλητισμό και στον σοσιαλισμό. Οι δυο τους θήτευσαν στο υπουργείο (Άμυνας) με τις ποιο χοντρές μπουκιές-μίζες , και σε πολλές περιπτώσεις οι υπογραφές τους μεταφράστηκαν σε παραγγελίες εξοπλιστικών αξίας δις δραχμών –ευρώ, με τα αντίστοιχα… «δώρα», ( Για το φορ σηζον ρε γαμώτο)

Το όνομα του Γιάννου συνδέθηκε με διπλό χτύπημα στους πολίτες. Με το «εθνικό δράμα» του Χρηματιστηρίου, εκεί ήταν.. ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ? και με τα αμυντικά. Ανισόρροπα υποβρύχια, με την «γαλλική» αναβάθμιση των φρεγάτων ,και άλλα τινά.

Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος δεν έπαψαν ν αποτελούν αγαπημένους διαταξικούς «προορισμούς» της κοινωνικής κριτικής.

Μπορεί η Αρεοπαγίτου να έφερε τον Άκη σε πλεονεκτική θέση, από άποψη δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, ( και η οποία θα συνεχιστεί την Κυριακή με νέες αποκαλύψεις –βρωμιές ), αλλά και ο Γιάννος αντιστέκεται στη λήθη. Το επιβλητικό σπίτι του στη Σύρο για παράδειγμα, που με τόσο ιδρώτα έχει κάνει, κοσμεί κάθε τόσο τα αφιερώματα στους νομότυπα ( ωραία λέξη ε;) πλουτήσαντες πολιτικούς μας , ενώ η βίλα της Κηφισιάς με την εσωτερική πισίνα, έχει κόψει την ανάσα σ όσους έτυχε να ξεναγηθούν στα ενδότερα του οίκου, από τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Ρούλα Παπαντωνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...