Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Μετά τα μαχαιροπήρουνα , Πουλάνε και τα… μπακίρια



Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τέθηκε υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Η κυβέρνηση απηύθυνε προσκλητήριο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές μέσω ενός προγράμματος μετοχοποιήσεων, αποκρατικοποιήσεων, συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Ο φάκελος των περιουσιακών στοιχείων που διατίθενται στους επενδυτές επικεντρώνεται στους τομείς των Μεταφορών (ΟΣΕ, λιμάνια, αεροδρόμια) της Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ), της Ενέργειας (ΔΕΗ-ΔΕΣΠΑ, ΕΛΠΕ) των Τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ), των Τυχερών Παιγνίων (ΟΠΑΠ, Καζίνο, ΟΔΙΕ) και των Ακινήτων (ΚΕΔ, ΕΤΑ, Ολυμπιακά Ακίνητα, ακίνητα ΟΣΕ). Για τα ακίνητα του Δημοσίου: Συγκεντρώνονται στο υπουργείο Οικονομικών για αξιοποίηση, ενώ προτεραιότητα της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου είναι το ξεκαθάρισμα του νομικού καθεστώτος των ακινήτων (π.χ. καταπατημένα, αυθαίρετα, κ.λπ.). Εντός του Ιουνίου θα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο νόμου, που θα προβλέπει την πώληση του 49% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή και την εκχώρηση του μάνατζμεντ, Για τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ (το Δημόσιο κατέχει το 74% σε κάθε έναν Οργανισμό) και τα 10 περιφερειακά λιμάνια (το Δημόσιο κατέχει το 100%) στόχος είναι η δημιουργία μιας ή περισσοτέρων διευρυμένων εταιρικών οντοτήτων, στις οποίες θα περιέλθουν οι οργανισμοί λιμένων της χώρας. Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, θα γίνει χρονική επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, Στα περιφερειακά αεροδρόμια, όπου το Δημόσιο ελέγχει το 100% χωρίς εταιρική δομή, θα γίνουν συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης των επί μέρους ή ομάδων με στρατηγικούς επενδυτές, Για την ΚΕΔ, την ΕΤΑ και τα ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, θα υπάρξει συγχώνευση των εταιρειών και στη νέα εταιρία θα μπορούν να παραχωρηθούν και ακίνητα που διαχειρίζονται τα υπουργεία. Ο δοτός υπουργός του Δ.Ν.Τ διευκρίνισε ότι στο «καλάθι» αυτό μπορούν να μπουν και οι συμμετοχές του Δημοσίου στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ .
Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ .
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Δ . Ν .Τ .
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ .
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ. ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΠΟΥ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ .
ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ,ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ
Δ .Ν .Τ. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ , ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ,
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Δ .Ν .Τ . ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ Δ . Ν . Τ
ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΖΑΚΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ , ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ , ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ,
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ .
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ , ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΟΠΩΣ Π.Χ. Η ΚΙΝΑ , ΤΟ ΙΡΑΝ , Η ΡΩΣΙΑ , ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ , Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ , ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΠΟ 1,5 % - 3% .
ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΟ Δ . Ν . Τ . ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...