Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Ο αρχιαπατεώνας ΣΕΦΕΡΤΖΗΣ βγαίνει ακόμα στο… γυαλί;Αναμφίβολα είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση (ΠΑΣΟΚ, σύμβουλος ΓΑΠ)

Ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Ριζοσπάστης (27 Ιουλίου 2000)

Προφυλακίστηκε ο πρώην γ. γ. Νέας Γενιάς, Γ. Σεφερτζής
Κατηγορείται ότι πούλησε σε επενδυτές ανύπαρκτες μετοχές
Ο 47χρονος επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας της Νέας Γενιάς, Γιώργος Σεφερτζής, προφυλακίστηκε για κομπίνα που ξεπέρασε τα 77.000.000 δραχμές, πουλώντας ανύπαρκτες μετοχές σε επενδυτές. Η υπόθεση με το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στις πρόσφατες εκλογές της 9ης του Απρίλη ήταν υπεύθυνος των «Exit Poll» στην ΕΤ-1), καθώς και οι καταγγελίες για τις αμαρτωλές δραστηριότητες της «ΔΕΚΑ ΑΕ» στο Χρηματιστήριο, έχουν θορυβήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γ. Σεφερτζής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Ι. Καραΐσκου και του 23ου τακτικού ανακριτή Λ. Καλούση για το αδίκημα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, της ηθικής αυτουργίας (σε βαθμό κακουργήματος) και για σωρεία πλημμελημάτων. Αντίθετα, οι δύο συγκατηγορούμενοί του Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλη του 1995, όταν ο Γ. Σεφερτζής ως κύριος μέτοχος της εταιρίας ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ ΑΒΕΕ, στην οποία κατείχε το 42% των μετοχών που ερμηνευόταν με 2.200.000 τίτλους στην κατοχή του, με τη βοήθεια των συγκατηγορούμενών του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη εμπορευόταν τις ανύπαρκτες μετοχές. Η εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ είναι πολυμμετοχική και είχε έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Γ. Σεφερτζής έδρασε ως εξής: Με την ιδιότητα του προέδρου της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ, η οποία είχε εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1969, συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του διοικητικού συμβουλίου στις 28 Ιούλη του 1995. Παράλληλα, ανακοίνωσε στη συνέλευση ότι μια λιβεριανή ναυτιλιακή εταιρία με την επωνυμία «My flower Maritime SA» είχε αγοράσει από τον ίδιο το πακέτο των 2.200.000 μετοχών προς 300 δραχμές την κάθε μία.

Ωστόσο, τις μετοχές αυτές ο Γ. Σεφερτζής τις είχε πουλήσει σε επενδυτές από το Μάρτη μέχρι τον Ιούνη του 1995, βλάπτοντας τα συμφέροντα της εταιρίας προς ίδιον όφελος. Στη συνέλευση εκείνη ο 47χρονος επικοινωνιολόγος εμφάνισε τους συγκατηγορούμενούς του Π. Καζάζη και Γ. Ζέρη ως εκπροσώπους της λιβεριανής εταιρίας και δήθεν κατόχους του 42% του μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια, η λιβεριανή εταιρία «My flower Maritime SA», ήταν φάντασμα, αφού δεν υπήρξε ποτέ. Στην ίδια συνέλευση πέτυχε την παραίτηση του ΔΣ της ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ και ορίστηκαν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης και άλλα δύο άτομα του περιβάλλοντός του, με στόχο να πετύχει τα σχέδιά του.

Τέλος, οι Π. Καζάζης και Γ. Ζέρης με διάφορους τρόπους πέτυχαν να εκταμιεύσουν παράνομα διάφορα ποσά από την εταιρία ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ.

Ποιος διέταξε την αποφυλάκιση Σεφερτζή; Η επική επέμβαση του Ευ. Καλούση

Κι αυτό θα σας το “αποκαλύψουμε” μέσω του Ριζοσπάστη. Λοιπόν, τον κ. Σεφερτζή αρχικά τον έβγαλε έξω ο «δίμετρος» κ. Καλούσης! Ο κ. Σεφερτζής παρέμεινε έξω επειδή σίγουρα και δίχως καμία αμφιβολία κατηγορείτο άδικα και ήταν αθώος. Η κακοβουλία των φαντασιόπληκτων και των δεξιών που έλεγαν ανυπόστατα πράγματα για εκείνη την υπόθεση κατέπεσε. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θριάμβευσε.

Διαβάστε το άρθρο του ριζοσπάστη εδώ:

Ελεύθερος με όρους ο Σεφερτζής
Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Γ. Σεφερτζής, επικοινωνιολόγος και πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, με διαταγή του 23ου ανακριτή Ε. Καλούση.

Οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στον Γ. Σεφερτζή είναι… η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται στον ανακριτή μια φορά το μήνα και να καταβάλει το ποσό των 10 εκατ. δραχμών.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ανακριτής πριν λίγες μέρες είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης του Γ. Σεφερτζή, ενώ τώρα άλλαξε γνώμη. Παράλληλα, και ο εισαγγελέας προφυλακίσεων Γ. Καραΐσκος σε αίτηση αποφυλάκισης του κατηγορούμενου, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της προφυλάκισης, γιατί θεωρεί ότι είναι επικίνδυνος για τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κατηγορείται για διασπάθιση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΒΙΟΜΕΤΑΛ ΕΣΚΙΜΟ», ύψους 77 εκατομμυρίων δραχμών.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...