Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Υπάρχει η Θράκη στην πολιτική ατζέντα του δοσίλογου Γιωργάκη; Μπααα.Ύστερα από ένα διάστημα έντασης στο Αιγαίο η Τουρκία το Σαββατοκύριακο επέλεξε να επαναφέρει και...θέμα Θράκης, στέλνοντας στην περιοχή τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπουλέντ Αρίντς, με αφορμή το μνημόσυνο για την 15η επέτειο του θανάτου του Αχμέτ Σαδίκ. Τη στιγμή πάντως που χθες ο Τούρκος αξιωματούχος συνέχιζε την περιοδεία του στη Θράκη, η Άγκυρα...έστελνε και πάλι το «Πίρι Ρέις» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελόριζου, συντηρώντας την ένταση και δημιουργώντας προβληματισμό στην Αθήνα, καθώς η τουρκική τακτική εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση και καθιστά καχύποπτη την κοινή γνώμη έναντι των προσπαθειών βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Στην Κομοτηνή

Το μνημόσυνο οργανώθηκε στην Κομοτηνή από τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης» και το DEB το κόμμα που είχε ιδρύσει ο Σαδίκ και το οποίο γίνεται προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα εξέλεξε νέο πρόεδρο και νέα ηγεσία.

Το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε φέτος να εκπροσωπηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς ο κ. Αρίντς υπήρξε και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και είναι από τους στενότερους συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνιστά μια ακόμη ένδειξη για την προτεραιότητα που έχει το «ζήτημα της Θράκης» στην τουρκική εξωτερική πολιτική.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...