Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Οι «πάσες» του Πετσάλνικου πάνε βροχή ?Μπορεί για τους εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό, πλέον, τομέα να γίνονται συνεχείς περικοπές, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους... Πού θα μπορούσε να είναι και αυτή τη φορά η εξαίρεση; Μα φυσικά στη Βουλή!!!

Από τα έγγραφα, προκύπτει ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών και ευρωβουλευτών θα πάρουν εκτός από τις κανονικές αμοιβές τους (που είναι της τάξης των 2.500-3.000 ευρώ το μήνα) και "έκτακτη αποζημίωση" με βάση απόφαση του Προέδρου της Βουλής που... υπογράφτηκε στις 23 Ιουλίου, δηλαδή μόλις την περασμένη Παρασκευή!!!

Η έκτακτη αυτή αποζημίωση αφορά το διάστημα από τις 14 Οκτωβρίου 2009 μέχρι τις 16 Ιουλίου 2010. Δηλαδή εννιά μήνες...

Τα ερωτήματά μου είναι:
-Τι έκτακτη αποζημίωση είναι αυτή;
-Σε τι ποσό ανέρχεται για τον καθένα και συνολικά;

-Σε μια περίοδο γενικών περικοπών και με τόση αρνητική δημοσιότητα για τη Βουλή και το καθεστώς που επικρατεί εκεί, είναι πολιτικά σκόπιμο αυτό; Και γιατί δεν έχει ανακοινωθεί;

Σημειώνεται ότι οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών δεν είναι υπάλληλοι της Βουλής. Τους έχουν οι βουλευτές στα γραφεία τους για όσο καιρό είναι βουλευτές...
Κάθε βουλευτής μπορεί να έχει μέχρι δύο επιστημονικούς συνεργάτες. Άρα, μαζί με τους 22 ευρωβουλευτές, μιλάμε για μέχρι 644 άτομα που θα πάρουν αυτή την έκτακτη αποζημίωση.
Καλό θα ήταν μάλιστα να δοθεί και μια ονομαστική λίστα για να ξέρουμε ποιοι είναι οι τυχεροί!!! ΠΗΓΉ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...