Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Kαλύτερα. Να μην τα ασφαλίζουμε κιόλας.Τέλος στην ασφάλιση των αυτοκινήτων τα οποία δεν έχουν περάσει από το ΚΤΕΟ βάζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με το νομοσχέδιο για την Οδική Ασφάλεια, που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, προβλέπεται, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, η σύνδεση των ασφαλίστρων των οχημάτων με την κάρτα ελέγχου καυσαερίων.

Μειώνεται το πρόστιμο για όσα δεν έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο.

Με το νέο νομοσχέδιο, μειώνεται το πρόστιμο των 400 ευρώ για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ με την προϋπόθεση ο οδηγός μέσα σε 10 μέρες- από την ημέρα που πήρε κλήση- να προσκομίσει το δελτίο τεχνικού ελέγχου. Τότε, θα καταβάλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η έκδοση κάρτας ελέγχου θορύβου για δίκυκλα και τρίκυκλα. Ο πρώτος έλεγχος θα είναι δωρεάν, αλλά αν υπάρχουν υπερβάσεις θα προβλέπεται η καταβολή τέλους για τον επανέλεγχο.
Η έλλειψη της κάρτας ελέγχου δεν θα επιτρέπει στα οχήματα να ασφαλίζονται, ενώ ανασφάλιστα οχήματα δεν θα μπορούν να προσέρχονται στα ΚΤΕΟ για έλεγχο. Ταυτόχρονα όμως θα υπάρξουν ρυθμίσεις και για τον έλεγχο των ΚΤΕΟ. Όπως έγινε χθες γνωστό κατά τη διάρκεια παρουσίασης τού νομοσχεδίου, υπάρχει ένα ποσοστό οδηγών που κυμαίνεται από 35% έως 40% που δεν περνούν τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ. Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών τα στοιχεία που δίνονται από τα ΚΤΕΟ για τους τεχνικούς ελέγχους. «Όταν, για παράδειγμα, σε ένα ΚΤΕΟ το 90% των οχημάτων ύστερα από τεχνικό έλεγχο διαπιστώνεται εκτός και εντός εισαγωγικών ότι είναι απολύτως εντάξει αντιλαμβάνεστε ότι προκύπτει ένας προβληματισμός. Είναι δυνατόν μόνο το 10% να παρουσιάζει κάποιο μικρό πρόβλημα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Ρέππας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...