Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Και αρχικλεφταράς ο κουμπάρος του χοντρο-Πάγκαλου.



Στο φως απάτη 300 χιλ. ευρώ από τον «αγροτοπατέρα» της Ε.Α.Σ. Ηρακλειου ΜΑΝΩΛΗ ΓΑΒΑΛΑ.

Για εικονικά τιμολόγια και για συναλλαγές που δεν έγιναν ποτέ, κατηγορεί το Σ.ΔΟ.Ε το γνωστό ισόβιο κρατικό-παγκαλο-δίαιτο αρχιλαμόγιο τον ΜΑΝΩΛΗ ΓΑΒΑΛΑ. Μια ζωή πήγαινε την στάμνα στην..βρύση της άρπας και του ξεσκίσματος, αλλά στο τέλος την.. έσπασε. Τώρα το αν βάλει τα.. μεγάλα μέσα ο αγαπητός κουμπάρος του ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ για να τον γλυτώσει από την ξευτίλα; Άγνωστο.

Οινοστάφυλα αξίας 290.000 ευρώ φέρεται να πούλησε εικονικά στην Ένωση Ηρακλείου ο πρόεδρος της Μανώλης Γαβαλάς, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησε επί μήνες στη συνεταιριστική οργάνωση η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ). Η Ένωση Ηρακλείου, που φαίνεται να εξέδιδε τα εικονικά παραστατικά, απειλείται με υψηλά πρόστιμα, αν δεν καταφέρει να πείσει τους ελεγκτές ότι τα έγγραφα είναι αληθινά. Ο ογκώδης φάκελος με τα στοιχεία θα κατατεθεί και στην Εισαγγελία Ηρακλείου για το ποινικό μέρος της υπόθεσης. Ο Γαβαλάς είναι πλέον έκθετος και υπόλογος για μια σοβαρή παράνομη ενέργεια! Το μόνο που του απομένει είναι να παραιτηθεί. Δεν δικαιούται πλέον να εκπροσωπεί τους αγρότες. Τα Οινοστάφυλα αξίας 290.937 ευρώ εμφανίζεται, από την έκθεση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ) να τα πούλησε εικονικά ο Μανώλης Γαβαλάς στην Ένωση Ηρακλείου εισπράττοντας το αντίστοιχο ποσό. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ «καίνε» με την έκθεση τους τον Μανώλη Γαβαλά, ενώ η Ένωση Ηρακλείου απειλείται με ιδιαιτέρως υψηλά πρόστιμα καθώς φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια. «Τα ανωτέρω εικονικά τιμολόγια αγοράς και τα δελτία ποσοτικής παραλαβής αφορούν ανύπαρκτες στο σύνολο τους συναλλαγές και έχουν κατασχεθεί» αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου . Συγκεκριμένα, εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζεται η έκθεση του ΣΔΟΕ για την υπόθεση πώλησης οινοστάφυλων από τον πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου στη συνεταιριστική οργάνωση.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε η έκδοση 8 εικονικών τιμολογίων αγοράς οινοστάφυλων από την Ένωση συνολικού ύψους 290.937 ευρώ. Επίσης ο έλεγχος διαπίστωσε 25 δελτία ποσοτικής παραλαβής, εικονικά ως προς τις συναλλαγές, σύμφωνα πάντα με τη διατύπωση της έκθεσης . Τις εικονικές συναλλαγές φέρεται να πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μανώλης Γαβαλάς και συγγενικά του πρόσωπα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου «τα ανωτέρω εικονικά τιμολόγια αγοράς και τα δελτία ποσοτικής παραλαβής αφορούν ανύπαρκτες στο σύνολο τους συναλλαγές και έχουν κατασχεθεί», και είναι πολύ πιθανόν να του απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...