Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Φωτιές από εμπρηστές και… PIRI REIS .Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.






Μεγάλες διαστάσεις πήρε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και τώρα καίει εκτάσεις στην περιοχή του Βαρνάβα. Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου. Η φωτιά έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις δάσους στην ευρύτερη περιοχή Μικροχωρίου Καπανδριτίου καθώς και περίβολους πολλών σπιτιών.

Η περιοχή δεν έχει ηλεκτρικό και υπάρχει πρόβλημα με τις αντλίες των πιεστικών των σπιτιών τα οποία δεν μπορούν να αντλήσουν νερό και να καταπολεμήσουν τις φλόγες που φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος έντεκα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πάνω από 100 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων. Αναζωπύρωση παρουσίασε νωρίτερα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να τη θέσουν και πάλι υπό έλεγχο. Δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στον οικισμό «Πασάς». Τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12:00 σήμερα το μεσημέρι στο Λαύριο, στην περιοχή Πούντα Ζέζα. Από την πυρκαγιά υπέστη υλικές ζημιές ένα σπίτι. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπάθησαν και απέτρεψαν τη φωτιά, ώστε να μην περάσουν οι φλόγες προς το Σούνιο. Για την πλήρη κατάσβεσή της συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ. Από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.



Άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, από το 54ο ώς το 59ο χλμ.

Φωτιά, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά την εκδήλωσή το απόγευμα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα κοντά στο ΚΤΕΟ Αναβύσσου.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τα αίτια των πυρκαγιών στην Αττική από την προϊστάμενη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράϊκου. Η εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκαν οι φωτιές στον Κάλαμο και στο Λαύριο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι έργο εμπρηστών ή αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...