Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ζητούν να αναγνωριστεί γενοκτονία των…. Τσάμηδων


Νέες ανθελληνικές ενέργειες καταγράφονται το τελευταίο διάστημα από επίσημους αλλά και παρακρατικούς κύκλους της Αλβανίας. Ο ηγέτης του αλβανικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ολοκλήρωσης (PDI), Tahir Muhedini πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου, με σκοπό την κινητοποίηση της αλβανικής διασποράς για την προώθηση ψηφίσματος σχετικά με το “Τσάμικο ζήτημα” από το Κογκρέσο. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του PDI συναντήθηκε με τους γερουσιαστές Alcee Hastings και Steny Hoyer, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο Tahir Muhedini ενημέρωσε τον Steny Hoyer ότι το «Τσάμικο θέμα» βρίσκεται στη βάση του προγράμματος του PDΙ και του παρέδωσε πλήρη φάκελο για τις αλβανικές αξιώσεις. Σημειώνεται πως ο Steny Hoyer είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο Αμερικάνικο Κογκρέσο.

“Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των σημερινών συνθηκών. Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν”, δήλωσε ο Μuhedini σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοha Jone (01/08/2010), προσθέτοντας πως ορισμένα μέλη του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα από τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ και επίσης να διαβιβάσουν το ίδιο στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα.

Ο Μuhedini συναντήθηκε επίσης και με τον εκτελεστικό διευθυντή του Εθνικού Αλβανο-Αμερικανικού Συμβουλίου (NAAC), Μustafa Avni και με τον Στρατηγό Wesley Clark, πρώην ανώτατο διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου (βλ. Αλβανική διασπορά: Ο κινητήριος μοχλός του εξτρεμισμού στα Βαλκάνια).

Πηγή


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποια γενοκτονια βρε γυφτοαλβανοι?γκεσταπιτες,ρουφιανοι της νεας ταξης,απλυτοι.απο την αλλη πλευρα εχουμε και τα λιγουρια τους γερουσιαστες που απο οπου τα αρπαζουν προσφερουν τις υπηρεσιες τους ως καλοπληρωμενες πορνες.να μαζευτουν το καλο που τους θελουμε,για να μη βρεθουν προ εκπληξεως.μη στηριζονται και πολυ στην υποτιθεμενη ισχυ τους γιατι σε αυτο τον τοπο γονατισαν αυτοκρατοριες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...