Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θα απαγορευτεί το κάπνισμα και στα καφενεία των ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ;



«Από την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τσιγάρο τέλος παντού! Ακόμη και στους χώρους εργασίας, καταργούνται τα καπνιστήρια και οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν εκτός κτιρίου για να καπνίσουν.»

Αυξημένη θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο καταδεικνύει έρευνα του Παρατηρητηρίου Υγείας της περιοχής, γεγονός που αποδίδεται, στην επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Ασωπού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη, η θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων από καρκίνο ήταν κατά την περίοδο 1999-2009 κατά 14% υψηλότερη από εκείνη των κατοίκων της υπόλοιπης Βοιωτίας.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 5842 άτομα για 11 χρόνια, από το1999 ως το2009. Όλοι ήταν δημότες και μόνιμοι κάτοικοι των Οινοφύτων.

Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών καταγράφηκαν 474 θάνατοι, από τους οποίους οι 118 οφείλονταν σε καρκίνο, του ήπατος, των νεφρών και της ουροδόχου κύστης για τις γυναίκες, αλλά και από καρκίνο του πνεύμονα.

Από τούς ειδικούς επιστήμονες πιθανή αιτία της αύξησης στους θανάτους είναι η επί μακρόν παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό των Οινοφύτων. Αυτό συνδέεται άμεσα με την πρακτική των βιομηχανιών της περιοχής να ρίχνουν τα απόβλητά τους στον Ασωπό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...