Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Θα ανέβει στα ύψη η τιμή του ρεύματος.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα εισηγηθεί στο ΥΠΕΚΑ αυξήσεις στα τιμολόγια αλλά και καλές μειώσεις για υψηλές οικιακές καταναλωσεις και εμπορικά τιμολόγια.

Αναλυτικά, για τις μικρές καταναλώσεις (0-800 κιλοβατώρες το τετράμηνο) η συνολική αύξηση προβλέπεται στο 50%. Μέρος αυτής της κατηγορίας καταναλωτών πρόκειται να ενταχθούν σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες που θα έχουν έκπτωση, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των μικρομεσαίων θα επωμιστεί την αύξηση σε ορίζοντα τριετίας.

Για την επόμενη κατηγορία (800-1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο) η προτεινόμενη αύξηση είναι 15% ενώ για την κατηγορία 16οο – 2000 περίπου 7,5%.

Από τις ρυθμίσεις κερδισμένοι θα βγουν μόνο εκείνοι που κάνουν πολύ μεγάλη κατανάλωση και οι έμποροι, σύμφωνα με την Καθημερινή. Όσοι καταναλώνουν 2000 με 3000 κιλοβατώρες το τετράμηνο θα έχουν μείωση στην τριετία κατά 6,5%, ενώ όσοι καταναλώνουν 3000 με 4400 μείωση κατά 11%. Για καταναλώσεις πάνω από 4400 η μείωση θα φτάσει το 16%.

Για τα εμπορικά τιμολόγια η μείωση θα φτάνει το 15% στην τριετία, ενώ στον αντίποδα τα βιομηχανικά τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν κατά 10%. Μεγάλη επιβάρυνση θα έχουν οι αγροτικές καταναλώσεις καθώς θα πρέπει να αυξηθούν κατά 25% με 33% μέχρι το 2013.

Σημειωτέον, ότι σε όλες αυτές τις αυξήσεις θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και την περίφημη ρήτρα καυσίμων. Οπότε αν οι τιμές του πετρελαίου κινηθούν πτωτικά κάτι θα γλιτώσουμε, αν όχι θα επιβαρυνθούμε ακόμη
περισσότερο.

Στο τέλος θα επανέλθουμε στις λάμπες πετρελαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...