Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Προτέκτορας.. στο…. προτεκτοράτο ο Παπούλιας ?



Επίτιμος Προτέκτορας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών αναγορεύθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Τον κ. Παπούλια επισκέφθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αυστριακός πρόεδρος της Ακαδημίας, Φέλιξ Ούνγκερ, οι καθηγητές και μέλη της Ακαδημίας, Σωτήρης Ράπτης και Δημήτρης Κρεμαστινός και ο Αυστριακός πρέσβης στην Αθήνα, Μίχαελ Λίνχαρτ. «Κύριε Πρόεδρε, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας που ήρθαμε εδώ, να σας αποδώσουμε την ύψιστη διάκριση που διαθέτουμε, αυτήν του Επίτιμου Συγκλητικού - Σενάτορα, της προσωπικότητας δηλαδή που προφυλάσσει τα τεκταινόμενα της Ακαδημίας μας, προκειμένου να είσαστε Προτέκτορας της Ελλάδος», είπε ο καθηγητής Felix Unger. «Δεν είστε ο μοναδικός Προτέκτορας στην Ακαδημία μας», συμπλήρωσε. «Προτέκτορας είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο Gasparovic, ο Ciampi και ο πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας Fischer.

Ομολογώ ότι αυτόν τον ακαδημαϊκό τίτλο τoν αγνοούσα.
Ανοίγω το «Μείζον Ελληνικό Λεξικό» και στα σχετικά λήμματα δεν βρίσκω τον τίτλο: «προτέκτορας», αλλά το γνωστό προτεκτοράτο, το οποίο με τόση προσήλωση, ευθύνη και... σοβαρότητα υπηρετεί ο «επίτιμος προτέκτορας»!
Η Ελλάδα βιώνει τις τελευταίες στιγμές της υπόστασής της και ο αξιότιμος κύριος Πρόεδρος υπογράφει σιωπηλώς την πείνα του λαού της και τον ανασκολοπισμό της!
Συγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε, και εις ανώτερα!
Προσωπικά δεν αισθάνομαι υπερήφανος!

του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΤΕΚΤΩΝΑΣ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΛΑ ..... ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Για δειτε αυτο....

http://nationalpride.wordpress.com/2010/08/06/%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5-%cf%80%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84/

Ανώνυμος είπε...

παιζει να ειναι και μουφα...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΙΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΟΜΕΝΟ ΟΛΟΙ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΥΡΙΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .
ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΛΠΟ .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...