Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Abu Dhabi Mar ; Τόσο..χοντρό ήταν το.. πακέτο;



ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Χωρίς την ευρεία πλειοψηφία ολοκληρώθηκε μέσα στη νύχτα η ψήφιση του νόμου για την αποδοχή της σύμβασης προμήθειας των δύο υποβρυχίων Type 214 και της έγκρισης πώλησης των ENAE από την TKMS στην Abu Dhabi Mar. Επί της αρχής και κατ’ άρθρον (έτσι ή αλλιώς μόνο ένα άρθρο είχε ο «νόμος») και στο σύνολο του με πλειοψηφία μόνο από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Δηλαδή δόθηκε η επίφαση νομιμότητας και διαφάνειας σε μία αγοραπωλησία που συμφωνήθηκε στο ημίφως, μακριά από την Ελλάδα και τα κενά της συναγωνίζονται την αρχική κλίση του ταλαίπωρου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ, και αρά τις διαβεβαιώσεις των B. Bενιζέλου και Π. Mπεγλίτη που είχαν δεσμευτεί να υπάρξει ως βασική προϋπόθεση για πρόσληψη στο Ναυπηγείο Σκαραμαγκά των 160 εργαζομένων του τροχαίου υλικού, ο I. Σάφα όχι μόνο απέφυγε να αναλάβει την οποιαδήποτε δέσμευση, Όπως δεν έδωσε και καμία δέσμευση για τη διατήρηση των 1.200 θέσεων εργασίας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά . O Λιβανέζος επιχειρηματίας, εμφανιζόμενος ενώπιον των μελών της Επιτροπής Εξοπλισμών κατά την συζήτηση της σύμβασης εξαγοράς των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την «Abu Dhabi Mar», χωρίς περιστροφές και ίχνος υποκρισίας τους είπε: «Για πόσο χρόνο θα διατηρηθεί το εργατικό δυναμικό δεν τον γνωρίζω. Θέλω να είμαι σαφής για να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Δεν έρχομαι να εγγυηθώ τις δουλειές για τα επόμενα χρόνια. Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το παν προκειμένου να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας». «O Σκαραμαγκάς είναι ένα ναυπηγείο με πολλούς εργαζόμενους που δεν κάνουν πολλά πράγματα. O Σκαραμαγκάς χρειάζεται να καλύψει πάνω από δύο εκατομμύρια εργατοώρες το χρόνο. Αν μιλάμε με ορίζοντα δεκαετίας πρόκειται για 20 εκατομμύρια εργατοώρες που μεταφράζονται στην κατασκευή 20 υποβρυχίων, κάτι που, όμως, είναι αδύνατον».

Τώρα να πάμε στο ψητό. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του κ. Βενιζέλου για συναίνεση και διακομματική στήριξη της συμφωνίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κώφευσαν, με την εξαίρεση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, οι βουλευτές του οποίου υπερψήφισαν το σχέδιο νόμου.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης εξήγησε ότι λέει ένα «ξεκάθαρο “ναι” στην άμυνα της πατρίδας», υποστηρίζοντας ότι η περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των γερμανικών υποβρυχίων «είναι ιδιάζουσα και εξαιρετικής σημασίας» και δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε ούτε επιχειρησιακά ούτε και κοινωνικά, ενώ τώρα μας λέει ,εμείς σαν Ελλάδα κάναμε μια αξιολόγηση με την εταιρεία Lazard και αυτή μας είπε ότι καλύτερη είναι η Abu Dhabi Mar. Και κάναμε συμφωνία μαζί της. Και σήμερα έρχεται ο Λιβανέζος αυτός και λέει “δεν θα υπογράψετε με την Abu Dhabi Mar αλλά με μια off-shore εταιρεία συνδεόμενη με αυτήν.

Και ρωτάμε εμείς οι… αφελείς έτσι για αρχή.

Όταν ενέκρινες ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ την μεταβίβαση των μέτοχων των γερμανών στην Abu Dhabi Mar είχες ελέγξει την ποιότητα και τις προθέσεις των αγοραστών;

Γιατί μόνο εσύ από την αντιπολίτευση υπερψήφισες την συμφωνία;

Ποιος είναι ο ρόλος σου στην όλη βρώμικη υπόθεση, και τρέχεις ασθμαίνοντας στο Βενιζέλο αύριο;

Kαι για να ρωτήσουμε στα ίσια , με πόσα εξαγοράστηκε η ….συναίνεση σου, σε αυτήν σκανδαλώδη υπόθεση;

Mάθαμε ότι λες πως είσαι διατεθειμένος, να πας ακόμα και στο… Άμπου Ντάμπι για να λυθεί η διαφορά. Γιατί; τόσα πολλά ήταν η μίζα;

Τέλος να ξέρεις ένα πράγμα. Ο Βενιζέλος δεν είναι… Μειμαρακης. Θα σε κρεμάσει στο τσιγκέλι ανάποδα, εάν κινδυνεύει να.. εκτεθεί από τις βρωμιές σου.

Οι κολογερμανοί επισκεύαζαν τα καράβια στις…. Άνδεις

Τους ..χάλασε την… σούπα ο …άσχετος Κοραντής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...