Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Δεν αφήνουν την Ατζελίνα Τζολί να γυρίσει ταινία στο… Σεράγεβο



Η Ένωση «Γυναίκες-Θύματαα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνας Τζολί. Η Ένωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995, όπως ανέφεραν βοσνιακά ΜΜΕ.

Η πρόεδρος της Ένωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς, δήλωσε ότι η Ένωση ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από το Σεράγεβο να δώσουν εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την άδεια στην Α. Τζολί να κάνει γυρίσματα στη χώρα. Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως οι "Γυναίκες- Θύματα Πολέμου" έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε.

Η κ. Χάσετσιτς δήλωσε στην εφημερίδα του Σεράγεβο “Oslobodjenje” ότι
ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της Ένωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης. Η Α. Τζολί ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία και αναμένεται να μεταβεί και στη Βοσνία, από όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο και να κρίνουν αν η ταινία είναι «αποδεκτή» αφού η ιστορία αφορά τον πόλεμο στην Βοσνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...