Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δεν πάνε καλά τα πράγματα στον Αγ. Παντελεήμονα



Νύχτα τρόμου εκτυλίχθηκε χθες στην πλατεία Αττικής, με γεγονότα που έφεραν στο νου ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών επιτέθηκε σε μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας μετανάστη από το Μπαγκλαντές, τραυματίζοντας τον ιμάμη της περιοχής και ένα ακόμη μετανάστη. Οι συμπλοκές γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί μετανάστες και Έλληνες. Οι μετανάστες στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την οργή των πολιτών, βρήκαν καταφύγιο στο παρακείμενο υπόγειο τζαμί, που απέχει μόλις 30 μέτρα. Οι "αγανακτισμένοι" κάτοικοι απέκλεισαν την είσοδο του τζαμιού, το οποίο είχε καεί ενάμισι χρόνο πριν, όταν είχαν διαδραματιστεί σκηνές έντασης μετά από την ενέργεια αστυνομικού να σκίσει το Κοράνι που είχε στην κατοχή του μετανάστης.

Στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τα εξωτερικά τζάμια, πετώντας ξύλα και πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε μετανάστες που ήταν κρυμμένοι μέσα στο τζαμί. Οι μετανάστες αναγκάστηκαν να βγουν έξω και να αμυνθούν με ότι "όπλο" βρήκαν στα σκουπίδια.

Με την εμφάνιση της Αστυνομίας οι μετανάστες επέστρεψαν στο τζαμί, όπου έμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από 1,5 ώρα. Στην είσοδο του τζαμιού παρέμειναν και οι κάτοικοι, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών και ζητώντας από την αστυνομία να τους εκδιώξει. Ακολούθησαν συμπλοκές στην πλατεία Αττικής, όπου περίπου 80 άτομα χτυπούσαν τους διερχόμενους μετανάστες. Οι επιτιθέμενοι στράφηκαν και κατά των ανδρών των ΜΑΤ.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν στις 7.30 το απόγευμα και κράτησαν μέχρι και τις 3 τα ξημερώματα. Πηγή


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, έλεος! Με βάση τα άρθρα της Δάμα βγάζεις συμπεράσματα για τα γεγονότα εσύ;

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε ειστε σοβαροι???
αναπαραγεται τα καθεστωτικα ψεματα των σοβιετικων???
αριστεριστικο ειναι το μπλογκ σας???

Ixnos είπε...

Η θέση μας είναι γνωστή και μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Δεν πήραμε καμία θέση ,απλώς πρέπει να καταγράφονται όλα, ακόμα και αν διαφωνούμε. Έτσι πρέπει να είναι η δημοκρατία. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο καυτό θέμα του αγίου Παντελεήμονα, και έχουμε πει πως παίζονται εργολαβικά παιχνίδια για απομάκρυνση των κατοίκων χρησιμοποιώντας τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. το θέμα δεν είναι τόσο απλό, όσο το θέλουν κάποιοι. Ίσως να είμαστε και οι μοναδικοί που είπαμε για την αγορά του βγενοπουλου στην περιοχή.

Hellas-Orthodoxy είπε...

Σωστα,αν και νομιζω πως τα προπαγανδιστικα γκεμπελικα αρθρα των επιδοτουμενων της Ελευθεροτυπιας,δεν εξυπηρετουν ουτε την αληθεια ουτε τη δημοκρατια.

Ανώνυμος είπε...

και ποu εισαι ακομη! χωραφι θα κανοuμε την πολη!

Οi Ιθαγενεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...