Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Καθίζουν προεκλογικά τον υποψήφιο δήμαρχο του ΛΑ.Ο.Σ στο σκαμνί



Αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου 2010 δηλαδή λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, η συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αναίρεσης που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες κατά το μέρος της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που αθώωσε τον τέως βουλευτή της ΝΔ Πέτρο Μαντούβαλο από την εμπλοκή του στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην αναίρεσή του υποστηρίζει ότι η απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά το σκέλος που αθώωσε τον Μαντούβαλο δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ Π.Μαντούβαλος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, της απόπειρας απάτης, της απόπειρας παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας.

Ο πρώην βουλευτής είχε εμπλακεί σε υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με το φυγόδικο επιχειρηματία Γ. Μπολέτση και τον τέως πρόεδρο πρωτοδικών Ε. Καλούση, καθώς και με τους συνεργάτες του τέως βουλευτή, δικηγόρους Χ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλο. Οι Μπoλέτσης και Καλούσης καταδικάστηκαν, ενώ ο Π. Μαντούβαλος και οι δύο συνεργάτες του αθωώθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...