Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Γαμώ την ψυχή μου , γαμπρός η.. νύφη ήταν τελικά;



Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με το συνδυασμό του Γ. Καμίνη

Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride, ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό “Δικαίωμα στην Πόλη”, με επικεφαλής τον πρώην Συνήγορο του Πολίτη Γ. Καμίνη και με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο Δημήτρης Τσαμπρούνης, ο οποίος εκτός από το Athens Pride είχε ενεργό δράση και στην ΟΛΚΕ, είναι ένας εκ των δύο γαμπρών που σύναψαν τον πρώτο ομόφυλο γάμο στην Ελλάδα, στο δημαρχείο της Τήλου, πριν 2 χρόνια.

Ο γκέι ακτιβιστής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και τους λόγος που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση με την παρακάτω επιστολή:

Φίλες και φίλοι,

Προσωπικό μου “πιστεύω” είναι ότι στη Δημοκρατία έχουμε ευθύνη για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, και είναι υποχρέωσή μας να εξασκούμε το δικαίωμα παρέμβασης, άσκησης δημόσιου λόγου και συμμετοχής.

Με αφορμή το διάλογο που ανέλαβα να διεξάγω για τα αιτήματα του Athens Pride με τους υποψηφίους συνδυασμούς για την Δημοτική Αρχή των Αθηνών και λαμβάνοντας υπόψη: τη θετική απάντηση του επικεφαλής του συνδυασμού “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” κ. Γιώργου Καμίνη για έναν ουσιαστικό διάλογο και τη δέσμευσή του για στήριξη της κοινότητας, LGBTQ (λεσβιακής, γκέι, αμφί, τρανς και queer) και « συναφών ανωμαλιών»

H απάντηση του Γιώργου Καμίνη στο Athens Pride

H απάντηση του Γιώργου Καμίνη στην επιστολή: Αιτήματα του Athens Pride προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες δημάρχους και τους συνδυασμούς που τους στηρίζουν

Σημείωση: Ο κος Καμίνης στην επιστολή του απαντά και σε ερώτηση που του απηύθυνε προφορικά ο εκπρόσωπος τύπου του Athens Pride Δημήτρης Τσαμπρούνης και που αφορά στην πιθανότητα τέλεσης ομόφυλου γάμου από τον ίδιο, ως Δήμαρχο Αθηναίων

Δήλωση Γιώργου Καμίνη σε απάντηση ερώτησης από το Athens Pride

Το Athens Pride, το οποίο διοργανώνεται με επιτυχία στην Αθήνα από το 2005, δεν είναι απλώς μια ετήσια γιορτή. Είναι ένα φεστιβάλ υπέρ της δυνατότητας του καθενός να μπορεί ανεμπόδιστα να εκδηλώνει την ομοερωτική του επιθυμία, χωρίς να υφίσταται δυσμενείς διακρίσεις. Είναι μια εκδήλωση υπέρ της ισονομίας και της διαφορετικότητας. Ο Δήμος Αθηναίων υπό την δημαρχία μου θα θέσει υπό την αιγίδα του το Athens Pride και γενικότερα θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια προάσπισης της ισονομίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που υφίστανται διακρίσεις. Για τον λόγο αυτό, θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο το ετήσιο φεστιβάλ υπερηφάνειας τόσο στην εγχώρια διοργάνωσή του (π.χ. αιγίδα, χορηγία επικοινωνίας, παροχή διαφημιστικού χώρου, κλπ) όσο και στη διεθνή εκπροσώπησή του.

Τέλος, θα ήθελα να θυμίσω ότι κάθε ελληνική οικογένεια έχει στο ντουλάπι της έναν «σκελετό». Αυτό δεν μπορούμε να το ξεχνάμε ούτε να προσποιούμαστε πως δεν υπάρχει. Είναι υποκρισία, είναι ντροπή αυτό να διαιωνίζεται. Θα κάνω ότι περνά από τις θεσμικές μου δυνατότητες για να σταθώ αλληλέγγυος στη μάχη κατά των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της δυσανεξίας απέναντι στη διαφορετικότητα.

Ρε παλιοσαχλαμάρα εάν εσύ θέλεις να κάνεις την ντουλάπα σου …οστεοφυλάκιο δικαίωμα σου, αλλά δεν μπορείς να λες φασιστόμουτρο πως ..όλοι έχουμε ένα σκελετό σε αυτή. Ο Kαρατζαφέρης σου δίδαξε τον ολοκληρωτισμό; Επειδή πήρατε είδηση πως οι πουστάρες έχουν γίνει πλειοψηφία στην Ελλάδα τρέχετε για να πιάσετε σειρά ποιος θα τους… κολογλύψει ποιο πολύ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Καμίνης βγήκε δήμαρχος στην Αθήνα με το σπαθί του...
Ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί σε ορισμένα θέματα... σε άλλες χώρες, που έχουν και πιο αυστηρά ήθη, τα πράγματα έχουν πια αλλάξει...
Και αναφέρομαι στην Πορτογαλία που είπε ναι για γάμους ομοφυλοφίλων αψηφώντας την καθολική εκκλησία, γιατί πλέον, φίλε, αυτό είναι κοινωνική αναγκαιότητα...
Οσο για σκελετό, ο καθένας μας έχει και την κρυφή του αμαρτία (απιστίες, ανικανότητα στο σεχ, διάφορες ανωμαλίες...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...