Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πάμε για παραγραφή και στην υπόθεση της Αιξωνής. Και εις άλλα με τις υγείες μας.



Για δεύτερη φορά διεκόπη χθες η δίκη για την υπόθεση Αιξωνής, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές εδέησε να ξεκινήσει στις 11 Οκτώβρη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις καταπάτησης και παράνομης αγοραπωλησίας δασικής, και συνεπώς δημόσιας έκτασης, που έχει απασχολήσει ποτέ την ελληνική Δικαιοσύνη, και στην οποία εμπλέκονται 26 άτομα, και μπαίνει εκ νέου στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Το εδώλιο για την αποκαλούμενη ως «υπόθεση Αιξωνή», καθώς αφορά περίπου 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης στη θέση Αιξωνή της Γλυφάδας, που κατά το κατηγορητήριο πωλήθηκαν με πλαστούς και εικονικούς τίτλους ιδιοκτησίας, προκαλώντας στο Δημόσιο ζημιά που αγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, θα μοιραστούν επτά συμβολαιογράφοι, εννέα δικηγόροι, δύο επιχειρηματίες και οκτώ ιδιώτες, αλλά πολύ αμφιβάλουμε ως συνήθως, πως τελικά θα δικαστούν αφού πρόκειται για μεγάλα ψάρια με… λευκό καρχαρία τον …Λυκουρέζο. Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως μπορεί να δικαστεί ένας τέτοιος τύπος, που κρατά πολύ πολιτικό κοσμάκη, από τους όρχεις

Κατηγορούμενοι είναι:

* Οι δικηγόροι Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πέτρος Σφαλαγκάκος, Θωμάς Παλαιογιάννης, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Γιώργος Αβραμόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Σπήλιος Παπαθανασόπουλος.

* Οι συμβολαιογράφοι Δέσποινα Σεχιώτη, Σταύρος Παπαδογεωργής, Αθηνά Τσατσαρώνη, Μαρία Σοφού, Δημήτρης και Κωνσταντίνος Μητρέλης και Σωτηρία Κατσαγιάννη.

* Οι επιχειρηματίες Κωνσταντίνος Γεωργίου και Τζον Κωνσταντινίδης.

* Οι ιδιώτες Αγγελική Χριστοδουλάκη, Θεόδωρος Δουσαίτης, Χρήστος Τοπούζης, Γιώργος Μπασούκος, Αναστάσιος Πρίτσας, Ιωάννης Σκιντζής, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το σκάνδαλο της Αιξωνής έχει πολιτικές διαστάσεις

Από διακοπή σε διακοπή η δίκη για την Αιξωνή

Ελεύθερος ο Λυκουρέζος, με εγγύηση 150.000 ευρώ

Στο εδώλιο είκοσι έξι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και ιδιώτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...