Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τον έφαγαν τον καταδότη που πούλησε τα cd των φοροφυγάδων



Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ένας 42χρονος άνδρας που κρατείτο από τις ελβετικές αρχές, κατηγορούμενος ότι είχε υποκλέψει στοιχεία φοροφυγάδων και τα είχε πουλήσει στη Γερμανία. Οι αστυνομικές αρχές της Βέρνης ανακοίνωσαν ότι οι έρευνες προσανατολίζονται στην εκδοχή της αυτοκτονίας, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις από τις έως τώρα έρευνες για εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, ύστερα από έρευνα για την υποκλοπή των στοιχείων από τα αρχεία ελβετικών τραπεζών. Ένα μονάχα από τα CD που αγόρασε η γερμανική κυβέρνηση περιείχε τα ονόματα 1.500 ατόμων που φέρεται να είχαν προβεί σε φοροδιαφυγή. Το Βερολίνο έχει ανακοινώσει ότι πολλοί φορολογούμενοι παραδέχτηκαν αυτοβούλως ότι έκλεβαν την εφορία και ζήτησαν συμβιβασμό, υπό το φόβο ότι το όνομά τους βρίσκεται σε κάποιο από τα CD.

Η Γερμανία αναμένεται να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του μήνα συμφωνία με την Ελβετία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Εκτιμάται ότι στις ελβετικές τράπεζες κρύβονται 200 δισ. ευρώ που προέρχονται από τη Γερμανία και δεν έχουν φορολογηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...