Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Εκπαιδεύονται κρυφά οι εβραίοι στους S300 στην Κρήτη



Πουλήθηκαν στη Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα,λόγω των ισχυρότατων τουρκικών και αμερικανικών αντιδράσεων. Το ίδιο συνέβη όταν η Ρωσία επιχείρησε να τους πουλήσει στο Ιράν,μόνο που τη θέση της Τουρκίας πήρε το Ισραήλ. Τώρα η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα S-300, στη Βενεζουέλα του Τσάβες και οι ισραηλινοί φέρονται αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν. Η ιστορία έχει εμμέσως ελληνικό ενδιαφέρον αφού από το Ισραήλ, λένε ότι εκπαιδεύονται στην εξουδετέρωση των S-300, χρησιμοποιώντας τους ...ελληνικούς που βρίσκονται στη Κρήτη.

Στη συνάντηση που είχαν στις 14 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Μεντιέτεβ και Ούγκο Τσάβες συμφωνήθηκε ,σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πηγές του Ισραήλ, η πώληση πέντε συστημάτων S-300PMU-1. Συστήματα που επιθυμεί να εγκαταστήσει σε επιλεγμένα σημεία της χώρας του και ο ιρανός πρόεδρος Αχματινετζάντ,αλλά οι διεθνείς αντιδράσεις δεν τον αφήνουν.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafiles, οι ΗΠΑ πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν και να μπλοκάρουν τη πώληση κάτι που θα είναι δυσκολότερο σε σχέση με το Ιράν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Ισραήλ, «τον Σεπτέμβριο, ελληνικές και ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις ,συνεκπαιδευτήκαν σε πρακτικές εξουδετέρωσης των S-300»,κάτι που η Αθήνα επανειλημμένα έχει χλιαρά πάντως διαψεύσει. Η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια από τη Ρωσία να κάνει μία εκπαιδευτική βολή με τους S-300, αλλά με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγει. Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...