Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Σχεδίαζαν τετραπλή τρομοκρατική επίθεση



Είχανσχέδιο τετραπλής τρομοκρατικής επίθεσης , σύμφωνα με πληροφορίες δύο άτομα, περίπου 22 με 24 ετών. Στόχος των δραστών ήταν οι πρεσβείες Μεξικού - Ολλανδίας - Βελγίου αλλά και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Το πρώτο χτύπημα των δραστών έγινε στο Παγκράτι, συγκεκριμένα στην εταιρία ταχυμεταφορών swiss Courier, επί της οδού Αστυδάμαντος 71. Η έκρηξη του πρώτου δέματος έσκασε στα χέρια της υπαλλήλου της εταιρείας ταχυμεταφορών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια. Οι άγνωστοι είχαν αφήσει 20 ευρώ και ζήτησαν να σταλεί στην πρεσβεία του Μεξικού.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι άγνωστοι άφησαν δεύτερο δέμα σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών, επί της οδού Σπύρου Μερκούρη 34, το οποίο αυτή τη φορά, είχε παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας. Την ίδια στιγμή, πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη από τους πυροτεχνουργούς. Οι άγνωστοι συνελήφθησαν λίγο μετά επί της οδού Ριζάρη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν.

Πάνω τους βρέθηκαν ακόμη δυο δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι προορίζονταν ο ένας στην Πρεσβεία του Βελγίου, ενώ ο τρίτος προοριζόταν προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. και οι δυο φάκελοι εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.

Επίσης στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν δύο τσαντάκια μέσης τα οποία περιείχαν, το πρώτο, ένα πιστόλι GLOCK με τρεις γεμιστήρες, το δεύτερο, ένα πιστόλι GLOCK με δύο γεμιστήρες. Επιπλέον ο ένας από τους συλληφθέντες φορούσε περούκα, ένα καπέλο τύπου τζόκευ, καθώς και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ένας εξ αυτών, αναφέρει η αστυνομία, είναι καταζητούμενος για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», αφού υπάρχει δικογραφία εις βάρος του για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμό σε λεωφορείο ΕΘΕΛ στην Ηλιούπολη. Μεταξύ των στόχων της επίθεσης ήταν οι πρεσβείες του Μεξικού, του Περού και της Ολλανδίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δέματα περιείχαν πυρίτιδα και μπαταρίες. Επίσης εκτιμούν ότι τουλάχιστον το ένα δέμα που τραυμάτισε την κοπέλα στο Παγκράτι, και είχε ως παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού, σχετίζεται με το θάνατο αναρχικού στο Μεξικό πριν από λίγες μέρες, ο οποίος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...