Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Άλλος ένας καταζητείται για τους πυρήνες της φωτιάς



Επισημοποιήθηκε με την δημοσίευση φωτογραφίας από την ΕΛΑΣ η αναζήτηση ενός ακόμη προσώπου για εμπλοκή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" ενώ είχε προηγηθεί διαφωνία μεταξύ της εισαγγελέως που χειρίστηκε την υπόθεση και εισηγήθηκε παύση της δίωξης και του Συμβουλίου Εφετών που περιέλαβε σε βούλευμα και τον 31χρονο Χρήστο Τσάκαλο.

Με βάση το βούλευμα, ο Χρήστος Τσάκαλος βαρύνεται με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης, με βάση τα στοιχεία των διωκτικών αρχών που σύμφωνα με πληροφορίες τον συμπεριλαμβάνουν στα μέλη της οργάνωσης με ηγετικό ρόλο, ενώ του αποδίδουν και πιθανή σχέση με την οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών".

Αν και ύποπτος για την αντιτρομοκρατική, τα ίχνη του Χρήστου Τσάκαλου έχουν χαθεί από πέρσι το καλοκαίρι, μετά την εμπλοκή του σε επεισόδιο στα Εξάρχεια και έκτοτε αναζητείται.

Η εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση είχε εισηγηθεί την απαλλαγή του από την κατηγορία της συμμετοχής, καθώς το δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου Χρήστου Μασούρα, ήταν σε κινητό αντικείμενο (φυλλάδιο), συνεπώς έκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται επαρκείς ενδείξεις συμμετοχής του στην οργάνωση.

Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα, συμπεριλαμβάνει τον Χρήστο Τσάκαλο στην οργάνωση, του αποδίδει την κατηγορία της συμμετοχής και πλέον με άδεια της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, η φωτογραφία του δίνεται στην δημοσιότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...