Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Kάτω από τις δυο μονάδες η διαφορά ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ



Η αποχή, αναδεικνύεται στο "πρώτο κόμμα" των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αγγίζει σχεδόν το 40% στο 57,60% της ενσωμάτωσης.

Επτά από τις 13 περιφέρειες κερδίζει την, πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ έναντι των έξι, που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία.

Μόνο σε δύο από αυτές στην Κρήτη και σε εκείνη του Νοτίου Αιγαίου, θα εκλεγούν κατά πάσα πιθανότητα οι περιφερειάρχες από την πρώτη Κυριακή. Πρόκειται για τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Αρναουτάκη και Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ντέρμπι η μάχη σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το 40% των αποτελεσμάτων για τις περιφέρειες, η αποχή έφτασε το 40,02%, ενώ το λευκό και άκυρο συγκέντρωσαν 9%. Αντιστοίχως το ποσοστό αποχής για τις δημοτικές εκλογές ξεπέρασε για λίγο αυτό των περιφερειακών εκλογών φτάνοντας το 40,5%, ενώ λευκά και άκυρα εδώ συγκέντρωσαν 5,37%.

Επτά από τις 13 περιφέρειες κέρδισε την, πρώτη Κυριακή της εκλογικής αναμέτρησης, το ΠΑΣΟΚ έναντι των έξι, που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία.

Σαφή νίκη είχε το ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια της Αττικής, όπου ο Γιάννης Σγουρός προηγείται με ποσοστό 24%, ο αντίπαλός του, Βασίλης Κικίλιας, βρίσκεται πίσω τουλάχιστον κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες. Στην περιφέρεια της Κρήτης και εκείνη του Νοτίου Αιγαίου η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής.

Άλλωστε, στις δύο αυτές περιφέρειες εκλέγονται από την πρώτη κιόλας Κυριακή οι δύο περιφερειάρχες, ο Γιάννης Μαχαιρίδης νομάρχης Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα είναι ο νέος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ ο Σταύρος Αρναουτάκης είναι ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης στην Περιφέρεια της Κρήτης. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και οι δύο είχαν το υψηλότερο ποσοστό, που άγγιζε το 49%.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σαφής είναι η υπεροχή του Κλέαρχου Περγαντά, νομάρχη Βοιωτίας, που προηγείται με ποσοστό 39,30%.

Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας προηγείται με ποσοστό 43,6%. Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αναμέτρηση στις περιφέρειες Πελοποννήσου, όπου ο Πέτρος Τατούλης υπερισχύει του Δημήτρη Δράκου, αλλά οριακά. Νίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 43,3%, όπως και η νίκη του Γιώργου Δακή στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος και απέσπασε ποσοστό 45,69%.

Στην Ηπειρο ο κ. Καχριμάνης δείχνει να κερδίζει το «γαλάζιο» στοίχημα με ποσοστό 44,92%, όπως και στη γειτονική περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου, οποίος προηγείται του Ηλία Μπεριάτου με ποσοστό 29,04%.

Στην Ανατολική Μακεδονία το ντέρμπι είναι μεταξύ του Γιώργου Παυλίδη της Νέας Δημοκρατίας και του Αριστείδη Γιαννακίδη από το ΠΑΣΟΚ που προηγείται οριακά. Στο Βόρειο Αιγαίο φαίνεται να επικρατεί ο Παύλος Βογιατζής νομάρχης Λέσβου με ποσοστό 37,65%.

Στη Θεσσαλία, τέλος, ο Κώστας Αγοραστός δείχνει να κερδίζει τον πρώτο γύρο με ποσοστό 38,48%.

Σύμφωνα με την Public Issue, με ποσοστό ενσωμάτωσης 40%, η περιφερειακή επιρροή των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΣΟΚ 34,5%, ΝΔ 32,6%, ΚΚΕ 10.8%, ΛΑ.Ο.Σ 4,1% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...