Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Όλοι είναι αθώες περιστερές. Δεν υπάρχει σκάνδαλο.


Ταφόπλακα και τυπικά στο μεγάλο σκάνδαλό του Βατοπεδίου, αφού με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας Μ. Ανδρειωτέλλης τάσσεται υπέρ της παραγραφής των αδικημάτων των πρώην υπουργών που παραπέμφθηκαν στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση Βατοπεδίου τάσσεται με πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας. Σύμφωνα με την... εισαγγελική πρόταση, τα αδικήματα των πρώην υπουργών Ευάγγελου Μπασιάκου, Πέτρου Δούκα και Αλέξανδρου Κοντού έχουν ήδη παραγραφεί. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Βουλή κακώς παρέπεμψε στη δικαιοσύνη τη συγκεκριμένη υπόθεση. Τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του κ. Ανδρειωτέλλη. Το Δικαστικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρόεδρό του, αρεοπαγίτη Α. Αθηναίο, τους αρεοπαγίτες Π. Κομνηνάκη και Ι. Γιαννακόπουλο (ανακριτής), τον πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας Παν. Πικραμμένο και τη σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου. Ολα τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Το απαλλακτικό ασφαλώς βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα εκδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών από την έκδοσή του. Το βούλευμα επιδίδεται και στον εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου. Ε… να μην την πληρώσει κανένας ..κλητήρας;

Σχετικά με τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο δικαστικό συμβούλιο, εάν δεν το έκαναν πως θα έπαιρναν τα έξτρα της αμοιβής για την συμμετοχή τους στην εξεταστική; Μήπως τρελαθήκαμε; Έχουν και αυτοί τις ανάγκες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...