Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Και ο…. διάολος θέλει …φοβέρα



Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε πλέον να αντέξει οικονομικά την επιδότηση των τιμών των καυσίμων, οι οποίες είχαν παγώσει εδώ και έξι χρόνια. Η ανακοίνωση οδήγησε σε μια αύξηση 73% στις τιμές της βενζίνης και ένα άλμα 83% στις τιμές του πετρελαίου ντίζελ. Οι Διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα Λα Παζ άρχισαν ειρηνικά, αλλά υπήρχαν συγκρούσεις με την αστυνομία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης. Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν πέτρες σε αξιωματικούς και κυβερνητικά κτίρια. Οι διαμαρτυρίες έχο

υν αφήσει 15 αστυνομικούς , τραυματίες δύο από αυτούς σοβαρά. Την Πέμπ

τη, χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις και έριξαν πέτρες σε κυβερνητικά κτίρια. Αντιμέτωπος πλέον με το φάσμα των διαδηλώσεων και των αναμενόμενων γενικών απεργιών ο Πρόεδρος της Βολιβίας αργά το βράδυ της Παρασκευής άλλαξε την απόφασή του, για την μείωση των επιδοτήσεων στην βενζίνη και το Ντήζελ που οδήγησε σχεδόν στον διπλασιασμό των τιμών, ούτως ώστε να επέλθει η ηρεμία στην χώρα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ, ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΗΛΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ 1,10 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 1.54 ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ???
ΠΕΡΙΣΗ ΄09, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ 2,8 ΔΙΣ, ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠΑ ΜΟΛΙΣ 3,5 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.
ΚΛΕΦΤΕΣ , ΛΑΜΟΓΙΑ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΛΗΤΕΣ , ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...