Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Φωτορεπορτάζ: 100.000 λαού κατά των προδοτών.





















Slideshow: RIOTS 23022011 - Slideshow

Μαζική και δυναμική ήταν η απάντηση που έδωσαν σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες στην κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερους από 100.000 κόσμο !!!

Δάσκαλοι, καθηγητές, εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, τελωνεία, ΔΕΗ, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, ΠΝΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι , νέοι άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνα για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων και εναντίον της προδοτικής Κυβέρνησης του Μνημονίου.

Για μια ακόμα φορά ο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, οδοφράγματα, οδομαχίες και καταστροφές. Διαδηλωτές ξήλωναν πλάκες από τα πεζοδρόμια και τις πετούσαν στα ΜΑΤ, βάζοντας επίσης φωτιά στους κάδους απορριμμάτων. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Τα συνήθη επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών, όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και στη συνέχεια διέσπασαν την πορεία δεκάδων χιλιάδων κόσμου. Αντιεξουσιαστές απάντησαν με μολότωφ. Η Αστυνομία κινητοποίησε πάνω από 5.000 άνδρες, φέρνοντας ενισχύσει και από γειτονικές πόλεις. Οι εικόνες του άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ που χτυπάει με τη μοτοσικλέτα του ένα διαδηλωτή «φιγουράρουν» στα ιταλικά ΜΜΕ, τα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένα ρεπορτάζ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα. H Corriere della Sera κάνει λόγο για πρωτοφανές σκηνικό πολέμου στην ελληνική πρωτεύουσα με μολότοφ, μπουκάλια, χημικά και πέτρες.


Ένας Άνδρας των ΜΑΤ φωτογραφήθηκε να κουβαλάει μαζί του σφυρί στην πορεία της Θεσσαλονίκης . Το σφυρί ανήκει στο εξοπλισμό των ανδρών των ΜΑΤ; Η το ήθελε για να σπάσει κεφάλια; Μέχρι και …τοξοβόλους πράκτορες είχαμε.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) αστυνομικοί, προσήχθησαν είκοσι έξι (26) άτομα, εκ των οποίων εννέα (9) συνελήφθησαν. Σε έναν (1) από αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) τόξο, τρία (3) βέλη, ένα (1) τσεκούρι και ένα (1) καδρόνι. Επίσης κατασχέθηκαν και έξι (6) βόμβες μολότoφ.


100,000 διαδηλωτές ήταν σήμερα σύμφωνα με το Reuters. Η αρχή του τέλ ους των προβοκατόρων και της επίορκης κυβέρνησης έφτασε.

Μαρτυρία από την προβοκάτσια στο Σύνταγμα: Έτσι διέλυσαν την συγκέντρωση.

«Δεν θα πεθάνουμε», βροντοφώναξαν 100.000 στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...