Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ


Η σημερινή κρίση του Καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι η πρώτη και φυσικά δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, και τους κακούς σπάταλους έλληνες όπως μα λένε. Αφορά ολον τον καπιταλιστικό κόσμο και έχει να κάνει με την ίδια τη φύση του καπιταλισμού.

Ο κύκλος είναι συγκεκριμένος και πάντα ο ίδιος ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΥΦΕΣΗ,ΚΡΙΣΗ. έχουμε διάφορές μόνο στις εποχές και πιο κομμάτι του καπιταλισμού έχει το πάνω χέρι. Σήμερα ας πούμε το πάνω χέρι το έχουν οι τράπεζες και το χρηματιστηριακό κεφαλαιο,που σε συνδυασμό με πολύ συγκεκριμένα μονοπώλια συσσώρευσαν αμύθητο πλούτο στα χέρια τους, εκμεταλλευόμενοι την παγκοσμιοποίηση και τα φτηνά εργατικά χέρια στην Απω ανατολή. Αυτός ο πλούτος σήμερα δεν αναδιανέμεται με βάση τα προϊόντα, και τις ανάγκες των λαών, αλλά τις ανάγκες του κεφαλαίου που τον κατέχει. Γιαυτο και αυτοί που κατέχουν αυτόν τον πλούτο δανείζουν με υπέρογκα επιτόκια Κράτη, επιχειρήσεις κλπ Αυτοί είναι και οι λεγόμενες αγορές, που ανεβάζουν τα επιτόκια και επιβάλουν μέτρα. Φυσικά ανάμεσα τους υπάρχουν αντιθέσεις και συγκρούσεις για το ποιος θα έχει το μερίδιο του λέοντος. σε αυτή την διαρκή πάλη μόνο μία δύναμη μπορεί να τους αντιμετωπίσει, η οργανωμένη πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος με πρωτοπόρα τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλες τις χώρες του κόσμου με βάση το επιστημονικό σοσιαλισμό και την αέναη ταξική πάλη κεφαλαίου εργασίας. Στόχος δεν είναι μόνο η πάλη για εργατικά δικαιώματα κλπ γιατί αυτά τα ανατρέπουν εν μια νυχτί Στόχος πρέπει να είναι η αέναη σύγκρουση μέχρι θανάτου με το κεφάλαιο και τους λακέδες του με όποιο κόστος για την ανατροπή του καπιταλισμού και το χτίσιμο μιας νέας εξουσίας της εξουσίας του λαού με πρωτοπόρα την εργατική τάξη και το κόμμα της. Το κομμουνιστικό κόμμα.

Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στην εργασία είναι παγκόσμια, απαιτείται η συνεννόηση όλων εκείνων, των εργατικών, σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών κομμάτων, που έχουν συγκεκριμένους στόχους πάλης και προσανατολισμό την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, για μια παγκόσμια αντεπίθεση, με συντονισμό και μέτωπα πάλης που να ματώνουν καθημερινά το τέρας του καπιταλισμού, ώσπου να το νικήσουμε...Άλλος δρόμος δεν υπάρχει...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ κατά πως λέει και ο μεγάλος μας βάρδος.

Manolis Vrithias


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΙΧΝΟΣ
ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...