Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γιουχάρισαν άγρια τον Γιωργάκη στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Επιτέλους κάτι… κινείται .


Επεισοδιακά εξελίχθηκε διάλεξη του υπαλλήλου του Δ.Ν.Τ στο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, το Χούμπολντ,

την παραμονή της συνάντησης του με την Μέρκελ. Η ομιλία διακόπηκε για ένα τέταρτο και αφού έβγαλαν έξω τους εισβολείς φοιτητές που φώναζαν συνθήματα εναντίον του ξεπουλημένου, ότι με την πολιτική του πεινάνε οι Έλληνες πολίτες , ακόμα συνθήματα στα ελληνικά, όπως «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό», σήκωσαν πανό και χρησιμοποίησαν βαριές εκφράσεις. Ζητούσαν με τρομερά άσχημο τρόπο να εγκαταλείψει την Ελλάδα σύσσωμη η κυβέρνηση. Μία Ελληνίδα, που βιντεοσκόπησε τα τεκταινόμενα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι είναι μία πρωτοβουλία που έλαβαν φοιτητές που σπουδάζουν στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στη διάρκεια της ομιλίας του. Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. Εντούτοις, η διάλεξη δεν συνεχίστηκε παρά μόνο μετά την απομάκρυνση των νεαρών από την αίθουσα.

Διαδηλώσεις έγιναν και έξω από το πανεπιστήμιο. Εκτός από τους έλληνες φοιτητές υπήρχαν και γερμανοί φοιτητές που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και οι οποίοι με συνθήματα προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Μάλιστα, οι φοιτητές χτυπούσαν με τα χέρια τους τις πύλες του πανεπιστημίου, βρίζοντας τους αστυνομικούς που τους εμπόδιζαν να ξαναμπούν μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...