Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται ώρα της ενεργοποίησης της υποθήκης από το Δ.Ν.Τ


Ακόμα και ο ποιο αδαής επαγγελματίας της πιάτσας, καταλαβαίνει πλέον ότι το τοκογλυφικό κόλπο που έστησε ο Γιωργάκης σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους είναι παλιό. Η συνταγή που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστη. Όπου κι αν πήγε το ΔΝΤ για να «βοηθήσει» μια οικονομία ακολούθησε ακριβώς το ίδιο σχέδιο το οποίο ουσιαστικά εξελίσσεται όπως πράττουν και οι κοινοί τοκογλύφοι. Πρώτα αρχίζουν εάν βάλουν στο μάτι μια επιχείρηση να υπερτονίζουν και να «διαφημίζουν» στην πιάτσα για το ταμειακό της έλλειμμα, και πόσο έχει ανάγκη από ρευστό. Αυτό αυτόματα δημιουργεί από μόνο του, πτώση αξιοπιστίας και τζίρου-πωλήσεων. Αφού την πλησιάζουν μέσω τρίτων για να την δανείσουν-γλυτώσουν, ταμειακά, πειθαναγκάζοντας την όμως να βάλει υποθήκη ότι έχει, ύστερα αρχίζουν το επόμενο στάδιο που είναι να κλείνουν τις στρόφιγγες, και να διογκώνουν με τα πανωτόκια το..χρέος. Τέλος φτάνουν και στο ξεπούλημα των υποθηκευμένων υπαρχόντων του… Μαγαζιού, διότι εξ΄αρχης δεν ήθελαν την επιστροφή των χρημάτων αλλά τα πολλαπλασίως ακριβότερα υπάρχοντα. .

Έτσι έρχεται το ΔΝΤ και απαιτεί από τη χρεοκοπημένη, πλην τίμια χώρα, να μειώσει το έλλειμμά της με γενναίες περικοπές παντού. Να κόψει μισθούς και συντάξεις, να ψαλιδίσει δημόσιες δαπάνες ακόμη και σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία. Το στάδιο αυτό μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, κοινωνική αναταραχή και εξεγέρσεις αλλά χρησιμοποίει ένα κόλπο. Μέσω των Μ.Μ.Ε «ενοχοποιεί» τους πολίτες για τα δεινά της οικονομίας.

Αφού κατάφερε και πήρε υποθήκες για όλη την εθνική περιουσία της χώρας ξαφνικά ξεχνά το έλλειμμα και καταπιάνεται με το χρέος. Ξετυλίγει δηλαδή το δεύτερο στάδιο του σχεδίου που είναι ξεπούλημα των πάντων. Αν είναι δυνατόν όλων των ακινήτων, επιχειρήσεων, παραλιών, βουνών κι όποιων άλλων ασημικών είναι διαθέσιμα. Σε ποιους θα πάνε και αν από την πώληση θα σωθεί η χώρα;Mα σε αυτούς που εποφθαλμιούσαν από την αρχή για να τα βάλουν στο χέρι, δανείζοντας μας εσκεμμένα και γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα πάρουν πίσω. Είπαμε οι τοκογλύφοι δεν θέλουν το χρήμα .Τα πανάκριβα ενεχυριασμένα ασημικά θέλουν. Ασφαλώς στο φαγοπότι θα συμμετέχουν και οι… «κλητήρες-δικηγόροιι- εγχώριοι νταβατζήδες» μέσω αποκρατικοποιήσεων σε ενέργεια, τυχερά παιχνίδια, λιμάνια, διαχείριση νερού και αφετέρου για τα ακίνητα φιλέτα. ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ τους ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, έριξε το σύνθημα της επιμήκυνσης του χρόνου παράδοσης στο δημόσιο, έργων όπως η Αττική οδός και το αεροδρόμιο. Δηλαδή λέει να «πουλήσουν χρόνο» στους νταβατζήδες που διαχειρίζονται σήμερα την περιουσία αυτή.

Οι δε τοκογλύφοι αφού μας έχουν πλέον στο χέρι, βλέπουμε τον εκπρόσωπος τους Τόμσεν να προαναγγέλλει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για αρχικές πωλήσεις 50 δισ. μας είπε, με ταυτόχρονες υποδείξεις προς τους απεργούντες να σταματήσουν τις απεργίες. Εξάλλου η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις Σέρρες, υπό αστυνομική κατοχή η Κερατέα, στρατιωτικές ασκήσεις εναντίον εικονικών διαδηλωτών, ηλεκτρονικό φακέλωμα και ποινικοποίηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας και δίκες χωρίς δικηγόρους υπεράσπισης που συνθέτουν το εφιαλτικό μωσαϊκό καταστολής πάνω στο οποίο η εντεταλμένη κυβέρνηση του, ελπίζει πως θα μπορέσει να πατήσει και να εφαρμοστεί το περίφημο «Μνημόνιο 4».

Ακολούθως είχαμε την ..οργισμένη δήθεν αντίδραση του …πεταλωτή όνων, με αυστηρό ύφος και δηλώσεις του στυλ ότι “εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό”. Την «εξαφάνιση» του …υπαλλήλου τους Παπακωνσταντίνου, Να υπενθυμίσουμε ότι η “αξιότιμη” Βουλή μας, με τροπολογία που ψηφίστηκε αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου έχει δεχτεί ότι: “Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών ( του Δ.Ν.Τ) η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους”.

Δηλαδή στην κυριολεξία καραμπινάτη συνταγματική έκτροπη.

Ο «υπάλληλος» λοιπόν αυτός, αφού έχει πάρει τον διορισμό του ως σύνδικος πτώχευσης, τι έκανε αυτές τις μέρες της …προετοιμασίας; υπέγραφε την “Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής”. Δηλαδή την επικαιροποίηση του Μνημονίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων, Πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων
Ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015.


Αξίζει ο κόπος να μπείτε εδώ για να διαβάσετε όλο το κείμενο το οποίο έχει τον τίτλο “Τρίτη επικαιροποίηση Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής”, εδώ. Για να καταλάβετε το πόσο μας κοροϊδεύουν λέγοντας πως αγνοούν τις προθέσεις της τρόικας. Ενώ η αλήθεια, είναι ότι όσα είπε ο Τόμσεν είναι συμφωνημένα με την δοτή κυβέρνηση του. Άλλη φορά λοιπόν σοσιαλησταράδες μην βάζετε τα αργυρώνητα τσιράκια σας πρετεντερηδοτρέμησες να αγανακτούν δήθεν με την τρόικα κάνοντας το καπάκι της κατσαρόλας, γιατί είναι παλιό το κόλπο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

προβλεπω να γινεται και εδω της βορειας αφρικης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...