Σύμφωνα με τα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε ένα μήνα θα έχουν παραδοθεί οι πρώτοι 15.000 φάκελοι οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας, που αφορούν περίπου 6.000 νομικά πρόσωπα που χρωστούν συνολικά 32 δισ. ευρώ και 9.000 φυσικά πρόσωπα με 5 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν και οι φάκελοι άλλων περίπου 800.000 οφειλετών με χρέη μέχρι 150.000 ευρώ ο καθένας, ή συνολικά 5 δισ. ευρώ.
Οι ιδιώτες ελεγκτές θα ξεκινήσουν διερευνώντας διεξοδικά τα δεδομένα υποθέσεων οφειλετών με χρέος βασικής οφειλής κατά προτίμηση άνω των 150.000 ευρώ, διερευνώντας τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό των ίδιων ή και συνυπόχρεων, που αγνοεί η εφορία. Πρόκειται για ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεις στα χέρια τρίτων, ειδικά περιουσιακά στοιχεία, περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν, περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του οφειλέτη, εικονικές μεταβιβάσεις, εικονικά βάρη και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν παλαιές υποθέσεις και με υψηλό βαθμό επισφάλειας.
Ο ανάδοχος θα αμείβεται από 200 ευρώ για περαιωμένη υπόθεση, 500 ευρώ για περαιωμένη χωρίς εισπρακτικό αποτέλεσμα και 1.000 ευρώ σε είσπραξη οφειλής ή πλήρη διασφάλισή της.
1 σχόλιο:
Και τι θα εμποδίσει τις ιδιωτικές εταιρίες - που σκοπός τους είναι το μεγαλύτερο κέρδος - να πάρουν για παράδειγμα 5000 ευρώ από τον ελεγχόμενο και να αποφανθούν ότι δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία προς διεκδίκηση; Ο πατριωτισμός;
Δημοσίευση σχολίου