Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μέσω alpha, Πειραιώς, Κύπρου, και Λαϊκής ξέπλεναν τα εκατομμύρια ναρκοδολάρια και παράνομο τζόγο;


Επτά κάτοικοι της Ρόδου, εκ των οποίων οι 5 τραπεζικοί υπάλληλοι, θα κληθούν να καταθέσουν στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής που ζήτησε το Τμήμα Διεθνούς Δικαστικής Συνεργασίας της Εισαγγελικής Οικονομικής Yπηρεσίας του Στέμματος της Σκωτίας στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών και στη Ρόδο, που έχει προγραμματιστεί για την 6η Ιανουαρίου 2012, στη Γλασκώβη.
Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους του τμήματος κανονιστικής συμμόρφωσης του υποκαταστήματος που τηρούσε η Alpha Bank στη Συνοικία Αγίου Νικολάου Ρόδου, δύο υπαλλήλους της Γενικής Τράπεζας, έναν αρχιφύλακα που υπηρετούσε στη Ρόδο και έναν επιμελητή του Πρωτοδικείου Ρόδου, οι οποίοι καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου της Σκωτίας για να καταθέσουν ως μάρτυρες σχετικά με τη διεκπεραίωση αιτημάτων που αφορούν έρευνα με την επωνυμία «Frizz» και η οποία αφορά σκέλος σκανδάλου νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους άνω των 48.253.053,88 λιρών Αγγλίας!!!
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η "δ", είναι ο Richard Housley 56 ετών, Caroline Jane Laind 54 ετών, Μιχαήλ Βουδούρης 44 ετών, Νικόλαος Σάββας 75 ετών και Κρυστάλλα Βουδούρη 46 ετών, όλοι κάτοικοι Σκωτίας.
Οι ανωτέρω φέρονται να μετείχαν σε δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που εξιχνίασε η Mονάδα Οικονομικού Εγκλήματος, η Εφορία και το Τελωνείο της Μεγάλης Βρετανίας.
Πρόκειται για μια απίστευτη υπόθεση διακίνησης χρημάτων ύποπτης προέλευσης μέσω offshore εταιρειών αλλά και ελληνικών τραπεζών στο τετράπλευρο Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα - ΗΠΑ - Κύπρος και άλλων χωρών, όπως Ρουμανία και Ελβετία. Οι κατηγορούμενοι στη δίκη που θα διεξαχθεί την 6η Ιανουαρίου 2012 και που εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 6 μηνών φέρονται στο διάστημα από την 1η Ιουλίου 1993 μέχρι την 29 Ιανουαρίου 2007 να οργάνωσαν και να εκτέλεσαν σχέδιο για να αποφύγουν την καταβολή φόρου εισοδήματος, για την απόκρυψη εσόδων που προέρχονταν από εγκληματική συμπεριφορά της Q Tech Distribution Limited και ότι διακινούσαν μαύρο χρήμα σε Κυπριακές και Ελληνικές τράπεζες ενώ δημιούργησαν τις παράκτιες εταιρείες Traveiex Limited, Mira Intertrade Limited και Astair Intertrade Limited, Alphascot, Trustunion LLC, Labarito Limited, Sathington Limited κ.α. για τον ίδιο σκοπό.

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων εδώ

EΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ; ΞΕΠΛΥΘΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕΣΩ ALPHA ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...