Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Από πότε ρε ξευτίλες η διαμαρτυρία είναι αδίκημα;



Zούμε ξανά ημέρες χούντας καθώς έξι άτομα -τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες- προσήχθησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για το περιστατικό που σημειώθηκε στη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ..θεσμικού Παπούλια. Σε βάρος των έξι σχηματίζεται δικογραφία για... προσβολή κατά της τιμής ,ποιας τιμής; του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πολίτες κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, άρχισαν να φωνάζουν στον υποτιθέμενο Πρόεδρο της Δημοκρατία "ντροπή σου" και "παραιτήσου τώρα" καθώς και συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, αλλά και κατά των μέτρων λιτότητας, και της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της πόλης, αναγκάζοντας τον να αναχωρήσει πολύ νωρίτερα από τον Αγιασμό, δεκαπέντε μόλις λεπτά μετά την άφιξή του. Δεν έχουν καταλάβει οι κάφροι ότι δεν είναι πλέον αποδεκτοί από μεγάλη μερίδα των πολιτών.
Το ερώτημα είναι με ποιο αδίκημα, καθώς κανένας από τους αγανακτισμένους πολίτες δεν εξύβρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η διαμαρτυρία αποτελεί αδίκημα από μόνη της;
Σύμφωνα με το Mega, έχει ήδη ενημερωθεί η εισαγγελέας της Χαλκίδας και οι αστυνομικοί αναμένουν εντολή για το εάν θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...