Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τον σιχάθηκαν ακόμα και οι… διαπλεκόμενοι.


Ανοικτός πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στους πρώην φίλους Παπανδρέου και Ψυχάρη, με τον πρώτο να καταγγέλλει στο Πολιτικό Συμβούλιο του Πασοκ τον δεύτερο ως πολέμιο του. Σύμφωνα με όσα είπε ο Ψυχάρης είχε ζητήσει δάνειο 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να αντιμετωπίσει λειτουργικές ανάγκες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕτΕ τηλεφώνησε στον Γιώργο Παπανδρέου και ρώτησε τη γνώμη του για το δάνειο, με τον τότε πρωθυπουργό να απαντά ότι «εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, να του δοθεί».

Η ΕτΕ αποφάσισε να μην δώσει το δάνειο στον ΔΟΛ, και από τότε, ο Ψυχάρης επιδόθηκε σε πόλεμο εναντίον του, με σκληρά δημοσιεύματα, υπονομεύτηκε το υπουργείο Οικονομικών και ο ίδιος και δεν επετεύχθη η συμφωνία με ευθείες παρεμβάσεις συμφερόντων για την μη συγχώνευση της ΕΤΕ με την Alpha Bank.

Ανταπαντώντας ο Ψυχάρης με ανακοίνωση χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην φίλου του, όπως μεταξύ άλλων, «φασίζουσα νοοτροπία».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ψυχάρη έχει ως εξής: «Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου. Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο!»

Επίσης ανέφερε ότι η δικαστική εξουσία δεν παρενέβη ως όφειλε στην υπόθεση του αδερφού του Αντρίκου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έχει στην κατοχή του CDS μέσω εταιρείας και δεν διαλευκάνθηκε αυτή τη υπόθεση έτσι ώστε να μην σέρνονται φήμες και να μην σπιλώνεται το όνομα του αδερφού του και της οικογένειας, για να του επιτεθεί ο Νίκος Σαλαγιάννης λέγοντας για την περίοδο διακυβέρνησής του: «Συμπεριφερθήκατε ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος». Τότε ο τέως πρωθυπουργός του απάντησε: «Άρα έχει δίκαιο ο αδερφός μου με το άρθρο του» ( Σ.Σ περί ραγιάδων) και ο κ. Σαλαγιάννης του αντέτεινε: «Η επιστολή του Νίκου Παπανδρέου, σας έκανε μεγάλο κακό και δείχνει ότι λειτουργείτε ως δυναστεία και ως πρίγκιπας!» για να ανταπαντήσει ο κ. Παπανδρέου «είμαστε μια δημοκρατική οικογένεια»...

Τέλος μετά την μυστική συνάντηση που είχε με τον δαχτυλιδούχο Βενιζέλο δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, είπε ότι η αλλαγή στην ηγεσία του Κινήματος, θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ θα έχει προηγηθεί πρώτα η σύγκληση του εθνικού συμβουλίου και το συνέδριο μέχρι 15 Ιουνίου. Εάν καταλάβατε τίποτε πείτε το και σε μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...