Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ρεσιτάλ φιλικής ..υποτέλειας από τον Αβραμόπουλο στον ..Μπαγίς



Σφάξε με αγά ν΄αγιάσω. Οι Τούρκοι στήνουν γέφυρες πολέμου στον Έβρο κι εμείς έχουμε για γεφυροποιό τον ... ποιο αποτυχημένο πολιτικό σκουπίδι ως υπουργό Εθνικής Άμυνας που έδωσε ρεσιτάλ υποτέλειας στον ποιο σκληρό νέο-Οθωμανό Μπαγίς κατά την διάρκεια… φιλικής επίσκεψης του δεύτερου λέγοντας «Με χαρά συνάντησα σήμερα τον καλό μου φίλο, Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκικής Κυβέρνησης Egemen Bagis. Είχαμε μια πολύ φιλική και εγκάρδια συνομιλία. Φυσικά η σημερινή είναι μια ιδιωτική συνάντηση, συνεπώς δεν αναφερθήκαμε σε πολιτικά ζητήματα». «Σε αυτό το πνεύμα, δώσαμε μια νέα διάσταση στις προσωπικές, φιλικές μας σχέσεις και θα ήθελα να ολοκληρώσω λέγοντας ότι είμαι πραγματικά χαρούμενος που ο Υπουργός κ. Bagis επέλεξε να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Και αυτό είναι που θέλουμε από τους Τούρκους γείτονές μας ». Ανταπαντώντας ο τουρκαλάς είπε « Είμαι ευτυχής που κατά την θητεία σας ως Υπουργός Υγείας φροντίσατε για τη συνεργασία μεταξύ των Ελληνικών και των Τουρκικών Εταιρειών του χώρου της Υγείας. Και όταν ήσασταν Υπουργός Τουρισμού, φροντίσατε ώστε να έχουμε κοινά πακέτα διακοπών ώστε να προσελκύσουμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Και τώρα είμαι βέβαιος ότι ως Υπουργός Άμυνας, θα κάνετε πολλά μαζί με τον Τούρκο ομόλογό σας κ. Ismet Yilmaz ώστε να διασφαλίσετε ότι οι δύο εταίροι του ΝΑΤΟ θα συνεργαστούν ακόμη πιο στενά ώστε να προστατέψουν τους δύο λαούς και τις περιοχές τους.
Με συγκίνησε πολύ το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας παρευρέθη σε μέρος της συνομιλίας μας και μου επέδωσε προσωπικά ένα γράμμα που απευθύνεται στον ομόλογό του, Στρατηγό Necdet Ozel .Έχουμε δηλαδή και μυστική φιλική στρατιωτική διπλωματία.

Συνεχίζει δηλαδή ο προδότης την διπλωματία του Δρούτσα που συμφώνησε σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο.
Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της Τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Ιμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Άνοιξε ο άθλιος την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο. Έπειτα από 52 γύρους Ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, διαμορφώθηκε ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου: «Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα». Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων και στο σχέδιο συνυποσχετικού, ενσωματώθηκαν οι ποιο ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.
Στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «…όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως π.χ. το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.ά. Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχθεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι Ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι Τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα. Θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.

Όλα αυτά τα αποδέχεται ο τρισάθλιος Αβραμοπουλος, προς χάριν, της φιλίας του με τον Μπαγίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...