Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Η τρόικα μας έκανε όλους …..ματάκηδες και ….μπανιστηριτζήδες .

Τέτοιο μπαράζ εκβιασμών, απειλών «οικονομικής κατοχής», χρεοκοπίας και «εμφυλίου πολέμου», σαν αυτό που εκπορεύεται τα τελευταία 24ωρα από την Γερμανία και την ελίτ της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, έχει να ζήσει η χώρα μας από τον καιρό του Άξονα και των Δεκεμβριανών (του 1944, όχι του 2008). Έως και 1500% θα είναι αυξημένοι οι φόροι για τα εισοδήματα σε σχέση με το 2010. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, «ο φορολογικός λογαριασμός θα είναι «ασήκωτος» για τα νοικοκυριά μετά τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, την αύξηση των συντελεστών φόρου για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τις αυξήσεις ακόμη και πάνω από 100% στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα, το «μαχαίρι» στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια, αλλά και η κατάργηση του «μπόνους» 10% για τους φορολογούμενους που συγκέντρωναν περισσότερες αποδείξεις.»

Οι δοσίλογοι υποτιθέμενοι αρχηγοί μιλούν για σωτηρία του 13ου και 14ου μισθού ενώ ταυτόχρονα γίνεται μείωση 20% στους βασικούς μισθούς. Δηλαδή πάρε το αυγό και κούρευτο. Μάλιστα το παρουσιάζουν και ως επίτευγμα. Για παράδειγμα γελοίος Σαμαράς και ο συνδαιτυμόνας του Καρα…μπέρη, και λοιπών των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, Καρα…τζαφέρης δέχθηκαν μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα σε ποσοστό 22% έως και 35% δηλαδή να παίρνουν οι εργαζόμενοι 350 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν και οι πιο πάνω μισθοί με αποτέλεσμα να έχουμε ύφεση που θα ξεπεράσει το 2%!.

Οι δύο κωλοτούμπες της πολυκατοικίας μας οδηγούν σε εξαθλίωση και οι ματάκηδες τους αφήνουν ….ασφαλιάρωτους. .

Το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν λέει να αλλάξει και να πει την καθαρή αλήθεια στο λαό για ένα ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας, αλλά παίζει μικροπολιτικά παιχνιδάκια με κριτήριο τον προσπορισμό μικροκομματικών ωφελημάτων.

Η χώρα σαπίζει και αποσυντίθεται σε όλους τους τομείς, υπάρχει μια δοτή και αποδειγμένα αντισυνταγματική κυβέρνηση που εκτελεί απλώς εντολές τοκογλύφων και λοιπών, έξαλλου το αποδέχονται οι ίδιοι ως αυτονόητο λέγοντας συνέχεια, μας είπαν να κάνουμε, δεν συμφωνεί η τρόικα και άλλα τέτοια γελοία.

Από την άλλη μεριά η πλειοψηφία του δήθεν υπερήφανου λαού ,του πολεμιστή ,του δημοκρατικού ,του...του...του.... κάθεται και απολαμβάνει ως άρρωστος ματάκιας, να του βιάζουν σε καθημερινή βάση όλα όσα θεωρείται ότι αγωνίστηκε να κατακτήσει. Τον μισθό του, την σύνταξη του, την οικογένεια του ,την υγεία του ,και την εθνική του υπόσταση –υπερηφάνεια.

Από ….«ενεργός» δεν κατάντησε μόνο απλώς…. παθητικός, αλλά ένας άρρωστος ματάκιας-μπανιστηριτζής, που απολαμβάνει και το… θέαμα του βιασμού του. .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...