Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΣΑχλαΜΑΡΑΣ έτρεχε μόνος του, και ήρθε …δεύτερος.


Tο ΠΑΣΟΚ απλά υπάρχει μόνο στο μυαλό όσων νομίζουν ότι θέλουν να υπάρχει, και η περίπτωση της ΝΔ θα διδάσκεται στα τμήματα πολιτικών επιστημών των Πανεπιστημίων για το πώς ένα κόμμα έχασε την εξουσία, ευρισκόμενο μονίμως στην … αντιπολίτευση!

Η δημοσκόπηση της VPRC, με αναγωγή των αναποφάσιστων, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», είναι αρκούντως διαφωτιστική: Ολοκληρώθηκε ΠΡΙΝ από την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή για το Μνημόνιο (αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί οι κυλιόμενες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την Κυριακή δείχνουν πολύ χειρότερα ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και δείχνει την εξής εικόνα: ΠΑΣΟΚ 11% , Νέα Δημοκρατία 27,5%, Δημοκρατική Αριστερά 16%, το ΚΚΕ στο 14%, ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5%, ΛΑΟΣ 4,5% (για όποιον απορεί με την οβιδιακή μεταμόρφωση του Γ.Καρατζαφέρη κατά του Μνημονίου) με μάλιστα με πτωτικές τάσεις, Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, Χρυσή Αυγή 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2%, ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. επανεμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Οι πρώτοι υπολογισμοί με δύο καινούρια κόμματα ένα από τους διαγραμμένους της ΝΔ και ένα από αυτούς του ΠΑΣΟΚ με σαφή αντιμνημονιακή κατεύθυνση θα σημάνει περαιτέρω περικοπή της εκλογικής επιρροής της ΝΔ που θα την περιορίσει περί το 20-22%. Ο Ε. Βενιζέλος, το τσιράκι των Γερμανών, θα παραλάβει ένα κόμμα της τάξεως του 8-10% με προσωπική δημοφιλία που κυμαίνεται στο 18% επί του συνόλου των ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση της VPRC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...