Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το σαλάμι θα το κόψουν…. φέτες.


Ο Αντώνης Σαχλαμαράς, ευρέως φερόμενος ως ο επόμενος πρωθυπουργό της χώρας, δεσμεύτηκε εγγράφως ότι αν εκλεγεί, θα ακολουθήσει πιστά (χωρίς αλλαγές) το συμφωνημένο πρόγραμμα της κοινωνικής πρόνοιας και τις περικοπές θέσεων εργασίας, μια δέσμευση που απαιτήθηκε από τους υπουργούς της ευρωζώνης πριν συμφωνήσουν για τη νέα διάσωση .Έρχεται όμως σήμερα με δημοσίευμα Το Reuters, να προκαλέσει πανικό γράφοντας ότι η Ευρώπη σκέφτεται να αναβάλει τις συζητήσεις για το νέο δάνειο των 130 δις για μετά τις εκλογές του Απριλίου.

Ένας λόγος είναι ότι: Η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι ελληνική, αλλά γερμανική, και γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος τους ο Παπαδήμος θα κάνει τη δουλειά τους και θα τηρήσει το μνημόνιο κατά γράμμα, κάτι για το οποίο δεν βάζουν και το χέρι τους στη φωτιά ειδικα μετα τα νέα γκάλοπ όπου δείχνουν ότι δύσκολα θα κυβερνήσει ο Σαχλαμαράς. Στην ίδια δήλωση του Reuters, αναφέρεται ότι μετά τις εκλογές θα ζητηθούν και νέες έγγραφες δεσμεύσεις, καθώς φοβούνται ότι σε περίπτωση πιθανής αποτυχίας εκλογής του αρεστού τους υποτακτικού Σαμαρά, ενδέχεται να ανέβει στην εξουσία κόμμα που δεν έχει δεσμευτεί να τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Ένας δεύτερος λόγος είναι τους έχει ξαφνιάσει τόσο πολύ η υποτακτικότητας μας, που δεν ξέρουν τι άλλο να απαιτήσουν προκειμένου να ακυρώσουν την χρηματοδότηση με δήθεν υπαιτιότητα μας, αφού κατά βάθος δεν θέλουν να βάλουν το χέρι βαθειά στην τσέπη τους.

Ο κ. Σόιμπλε έδειξε τον φόβο του για εκλογικό πατατράκ του Σαμαρά λέγοντας ότι φοβάται την ανάδειξη μιας ισχυρής αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης στην ελληνική Βουλή μετά τις εκλογές και γι αυτό ζητά ευθέως «γερμανική πολιτική δικτατορία» λέγοντας ότι οι εκλογές πρέπει να αναβληθούν, να σχηματιστεί για ένα διάστημα στην Ελλάδα μια κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως στην Ιταλία και «στη συνέχεια θα μπορούσε να λειτουργήσει και πάλι η κανονική δημοκρατική διαδικασία, με τις επιπτώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες».

Το ποιος θα δεχτεί την ευθεία αντιδημοκρατική παρέμβαση του Γκεσταμπίτη Σόιμπλε για αναβολή εκλογών ;

Οι δυο υποτακτικοί του…ο….ΣΑχλαΜΑΡΑΣ και ο Τζεφρυ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...