Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Καταφθάνουν οι γερμανοί κομισάριοι


Με παραπληροφορητικούς τίτλους βαφτίζει ο Παπαδήμος, τους δεκάδες ...τοποτηρητές – κομισάριους , που καταφτάνουν αύριο και θα εγκατασταθούν στα υπουργεία, σε εφαρμογή του μνημονίου 2 , αυξάνοντας την δύναμη που διατηρεί η Task Force υπό τον Χόρστ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα. Θα έχουν κατ ευθείαν αναφορά στην Κομισιόν και τον Μπαρόζο, για το πως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα και με τον Γιούνκερ και τον Όλι Ρεν, και μετά θα ενημερώνουν και τον ...Παπαδήμο!

Η task force, των κατακτητών θα θεσει στο μικροσκόπιο της τα έσοδα, τις δαπάνες και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, θα παραμείνει στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία χρόνια και δεν θα αποχωρήσει προτού ολοκληρώσει το έργο της.

Απόλυτη έμφαση δίνεται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και την απορροφητικότητα των ελληνικών εσόδων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής, μέσω του ειδικού λογαριασμού.

Ολιγομελείς Ομάδες («contant points») αποτελούμενες από 5-6 τεχνοκράτες, θα πάρουν θέση πλάι στους Έλληνες υπουργούς. Επικεφαλής κάθε ομάδας θα είναι Έλληνας τεχνοκράτης, συνεπικουρούμενος από Ευρωπαίο σύμβουλο. Τα θέματα εργασίας δεν αναμένεται να τα ορίζουν οι ελληνικές Αρχές χωρίς συνεννόηση με τον κ. Ράιχενμπαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...