Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Θα μας βάλουν να τρώμε τα… σκατά μας για να ζήσουμε.


Άνεργοι θα καλούνται να τα βγάλουν πέρα με επίδομα 370 ευρώ. Όσοι αμείβονται με τον βασικό θα παίρνουν 487 ευρώ καθαρά ενώ οι νέοι κάτω των 25 ετών θα πληρώνονται με 396 ευρώ. Αυτές είναι οι εφιαλτικές συνέπειες από την συρρίκνωση του βασικού μισθού, οδηγώντας τους Έλληνες, όχι μόνο σε αυτό που περιγράφεται ως «εργασιακός μεσαίωνας».

Ο πλήρης κατάλογος των συνεπειών που θα επωμιστούν όλοι οι Έλληνες είναι οι εξής:

1. Η μείωση του βασικού μισθού κατά 20% σημαίνει ότι από τα 752 ευρώ θα πέσουμε στα 601 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι μικτό. Αν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που υπολογίζονται με συντελεστή 16,5% και ο φόρος εισοδήματος, το πραγματικό ποσό είναι στα 487 ευρώ. Αυτά θα εισπράττει ο νεοδιοριζόμενος αλλά και 280.000 Έλληνες που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

2. Ο νέος ηλικίας κάτω των 25 ετών ο οποίος αμείβεται με το 80% του βασικού μισθού, θα πρέπει να περιοριστεί σε μεικτές αποδοχές της τάξεως των 480 ευρώ. Αν αφαιρεθούν εισφορές και φόροι οι καθαρές αποδοχές θα περιοριστούν στα 396 ευρώ.

3. Το επίδομα ανεργίας από τα 461,5 ευρώ θα πέσει στα 369,2 ευρώ για άνεργο χωρίς παιδιά ενώ αν κάποιος έχει ένα παιδί θα παίρνει 406,12 ευρώ και αν έχει δύο παιδιά 443,04 ευρώ.

4. Από τη μείωση του βασικού μισθού παρασύρεται και το επίδομα μητρότητας το οποίο εισπράττουν οι μητέρες από τον ΟΑΕΔ για ένα 6μηνο μετά την ολοκλήρωση της άδειας λοχείας.

5. Η μείωση στον βασικό μισθό θα παρασύρει όλους τους κατώτατους μισθούς που προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΓΣΕΕ. Ο πίνακας περιγράφει τους νέους κατώτατους μισθούς μετά τη μείωσή τους κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...