Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κουτρουμάνης φτιάχνει νέο ασφαλιστικό …Καιάδα.


Η επαγγελματική ασφάλιση θα παίξει ένα «συμπληρωματικό ρόλο» στις κοινωνικές ασφαλίσεις, τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, για τις προοπτικές της επαγγελματικής ασφάλισης στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, ο υπουργός παραΕργασίας και μη Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης. Δηλαδή με απλά λόγια, πάρτε πέντε φράγκα που είναι όλα μέσα, και κόφτε τον λαιμό σας για την ασφάλιση σας.

Ο υπουργός παραΕργασίας είπε ότι «η μέχρι σήμερα δομή του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος δεν ευνοούσε την ανάπτυξη συμπληρωματικών συστημάτων» και απέδωσε τις αιτίες στην διαφορετική μεταχείριση και στο ξεχωριστό καθεστώς, που μπορούσαν να εξασφαλίσουν ισχυρές ομάδες μέσα στο ίδιο το δημόσιο σύστημα, πολλές φορές με ανορθόδοξο τρόπο, Δηλαδή πρέπει να φροντίσουμε να ανδρωθούν και αυτά για να κονομήσουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με τον υπουργό παραΕργασίας, θα πρέπει να περιλαμβάνει:

Τον σαφή προσδιορισμό, το ρόλο της επαγγελματικής ασφάλισης και των καλύψεων που μπορεί να προσφέρει, χωρίς να υποκαθιστά τη δημόσια ασφάλιση και το χαρακτήρα… που θα απομείνει.

Τη διαμόρφωση κανόνων για τη λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης, με αποτελεσματική εποπτεία και ενίσχυση της φερεγγυότητας τους. Τώρα σωθήκαμε.

Στην ομιλία του ο κ. Κουτρουμάνης, αναφέρθηκε στις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά συστήματα παγκοσμίως, με βασικότερη τη γήρανση των πληθυσμών, ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες και ….έτσι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ιδιωτικό ..καιάδα για να τους …στέλνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...