Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πλήρωσε τον Σαρκοζί, για να τον… βομβαρδίσει


«Αυτός ο κλόουν ο Σαρκοζί, πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει πρώτα να επιστρέψει πίσω τα λεφτά που πήρε από τη Λιβύη για να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία (το 2007)»

δήλωνε πέρυσι, περί τα μέσα Μαρτίου κι εν μέσω της λιβυκής επανάστασης, ο γιος του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Euronews, βάζοντας φωτιές στο γαλλικό κυβερνητικό επιτελείο.

Σχεδόν άμεσα όμως, τα Ηλύσια Πεδία τότε έσπευσαν να διαψεύσουν κατηγορηματικά τον Αλ Ισλάμ και το θέμα έκλεισε κάπου εκεί.

Σήμερα ο Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός, ο γιος του Σαΐφ αλ Ισλάμ βρίσκεται στη φυλακή κι ο Νικολά Σαρκοζί, σε λιγότερο από έξι εβδομάδες, θα δώσει -σε δύο... δόσεις- τη μάχη του για να διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του στη γαλλική προεδρία. Μόλις χθες η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart αποκάλυψε ότι απέκτησε πρόσβαση σε «απόρρητα έγγραφα», στα οποία περιγράφεται αναλυτικά η μεταβίβαση ενός ποσού της τάξης των 50.000.000 ευρώ από τη Λιβύη για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας που έκανε ο Σαρκοζί το 2007.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν αυτά τα έγγραφα, αλλά είναι η πρώτη φορά που λάβαμε γνώση των λεπτομερειών στις οποίες αναφέρονταν» δήλωνε χθες στον «Guardian» ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Φαμπρίς Αρφί.

Σε ένα από τα ντοκουμέντα, μάλιστα, το οποίο είναι κυβερνητικό ενημερωτικό σημείωμα, αναφέρονται επισκέψεις του Σαρκοζί και των στενών συνεργατών του στη Λιβύη, οι οποίες στόχευαν στη διασφάλιση του ποσού για την προεκλογική ενίσχυση του μετέπειτα Γάλλου προέδρου.

Όμως, παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η Mediapart, ανάμεσα στα οποία και τον βαθμό εμπλοκής ακόμη και του νυν υπευθύνου της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί, Μπρις Χορτεφό, στη διακριτική μεταφορά του λιβυκού κεφαλαίου, ο Γάλλος πρόεδρος χθες είπε ειρωνευόμενος «Αν είχε χρηματοδοτήσει την εκστρατεία, τότε εγώ δεν στάθηκα ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντί του» αναφερόμενος βέβαια στη γαλλική συμμετοχή στον βομβαρδισμό της Λιβύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...