Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Πάμε για εκλογές τον Ιούνιο .


Σήμερα το βράδυ, θα  καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας την διερευνητική εντολή, όμως μετά την ομιλία του ενώπιον της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή. Η απόφαση για την επιστροφή της διερευνητικής εντολής ελήφθη χθες κατά την διάρκεια μακράς σύσκεψης που έγινε στην Κουμουνδούρου και πριν από την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι αν δεχτούν ψήφο ανοχής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα στρέψουν εναντίον τους, τούς πολίτες που ψήφισαν την συμμαχία στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Η άνευ ουσίας πρόσκληση τόσο από την πλευρά της Συγγρού όσο και από το ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Τσίπρα να κυβερνήσει με την στήριξή τους επέσπευσε τις διαδικασίες οι οποίες αρχικώς επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Πέμπτη και αποφάσισαν να ορίσουν τα ραντεβού με τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο που τα είχαν αφήσει για την τελευταία ημέρα σήμερα για τις 6 και επτά το απόγευμα.
Στο μεταξύ ο κ. Τσίπρας βλέπει χθες και σήμερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα όπως πχ. τους οικολόγους Πράσινους, την κοινωνικη συμφωνία και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αφήνοντας για την τελευταία ημέρα την «υποχρέωση» να δει τους εκπροσώπους του δικομματισμού.
Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο συγκρότησης ενός ενιαίου ψηφοδέλτιου  με την συμμετοχή όλων των κομμάτων της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη, των οικολόγων και άλλων δυνάμεων. Στόχος του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και μάλιστα να πάρει και το μπόνους των 50 εδρών ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.
Για τον σκοπό αυτό τις επόμενες ημέρες θα διευκρινίσει γραπτώς στο εκλογοδικείο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν έχει συνιστώσες, αλλά τάσεις, ενώ θα προσβάλλει και την συνταγματικότητα του εκλογικού νόμου ως προς το μπόνους ισχυριζόμενος ότι δεν το δικαιούται η ΝΔ καθώς αυτό παραχωρείται για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης. Στο σκεπτικό του θα αναφέρεται ότι από την στιγμή που η ΝΔ δεν κατάφερε με τις επιπλέον 50 έδρες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση τότε δεν τις δικαιούται.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...