Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εγένητω η ……Συνιστώσα …Ντόρα


Τα... διαδικαστικά έχουν μείνει μόνο πριν την ανακοίνωση της ένταξης της Ντ. Μπακογιάννη στη Ν.Δ. για τη συγκρότηση ενός ΨΕΥΤΟκεντροδεξιού, “μνημονιακού” μετώπου. Εκτός απροόπτου, αναμένεται έως αύριο να έχει ανακοινωθεί η συνεργασία της Ν.Δ. με τη ΔΗ.ΣΥ. της Ντ. Μπακογιάννη. Η πλευρά Σαμαρά επιθυμεί την πλήρη ένταξή της στο κόμμα και την αναστολή λειτουργίας της ΔΗ.ΣΥ., αλλά η Ντ. Μπακογιάννη φέρεται να διαφωνεί, αφού έτσι θα φανεί ότι απλώς γυρίζει στο “μαντρί”, κατά τη γνωστή ρήση του Αβέρωφ. Ωστόσο, στο επιτελείο Σαμαρά φοβούνται να πουν το “ναι” για εκλογική συνεργασία και συμμαχία των δύο κομμάτων, αφού τότε θα διασαλευθεί το μπόνους των 50 εδρών, αν η “συμμαχία” πάρει την πρώτη θέση στις εκλογές.
Η τελική συμφωνία θα συνοδεύεται από «κείμενο αρχών» που θα ασπάζονται οι δύο πλευρές, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα συμμετάσχει μεν στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν θα αναστείλει τη λειτουργία της.
«Συνεργασία με τη ΝΔ ναι, επιστροφή στη ΝΔ όχι» δηλώνει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

Η κυρία Μπακογιάννη εξηγεί στους συνεργάτες της ότι θα προτιμούσε να ενταχθεί στη ΝΔ ως πρόεδρος της ΔΗΣΥ μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές της και το δίκτυο στελεχών που έχει δημιουργήσει σε όλη την Ελλάδα. Λόγω, όμως, του εκλογικού νόμου κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Θα ενταχθεί, λοιπόν, στην ενιαία λίστα υποψηφίων της ΝΔ και ενδέχεται να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ώστε να μη διαταραχθούν οι ισορροπίες στην Α’ Αθηνών. «Θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ αλλά η αυτονομία μας θα διατηρηθεί» επιμένουν τα στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...