Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Η Μέρκελ ζήτησε την επιστροφή των κλεμμένων, που είχε…..κλέψει από άλλους.



Η"πλάκα" είναι, ότι αυτά που διεκδικεί η Μέρκελ πρόκειται για κλεμμένααπό Γερμανούς από άλλες χώρες, π.χ. Ελλάδα κ.λ.π.

Υπολογίζονται επισήμως σε 8.500 τα αρχαία κινητά ευρήματα, που εκλάπησαν από τους Γερμανούς, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, βάσει του καταλόγου, Πόσο κοστίζουν τα 70.000 κλεμμένα βιβλία της Βιβλιοθήκης της Κερκύρας; Τα κλεμμένα βιβλία της Βιβλιοθήκης των Μηλεών Πηλίου; -Η υπόθεση των κλεμμένων πολιτιστικών αγαθών είναι ακόμη σοβαρότερη. Συνολικώς η αξία των κλεμμένων αρχαιοτήτων από την χώρα μας, από τους Γερμανούς μόνο, υπολογίζεται σε 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ!!

Η έκθεση,λοιπόν ονομάζεται «Εποχή του Χαλκού - Ευρώπη χωρίς σύνορα», και περιλαμβάνει θησαυρούς από χρυσό που ουσιαστικά αρπάχτηκαν ως λάφυρα από τους σοβιετικούς μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μέρκελ είπε ότι 600 αντικείμενα που εκτίθενται εκεί ήταν από τη Γερμανία.
Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η έκθεση έδειξε ότι η Γερμανία και η Ρωσία έχουν κοινές ρίζες που χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. «Ο μέσος πολίτης δεν ενδιαφέρεται που εκτίθενται αυτά τα αντικείμενα στο Βερολίνο, στην Αγία Πετρούπολη, στην Μόσχα, ή στην Τουρκία », είπε.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της καγκελαρίας είχε δηλώσει ότι η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης δεν θα λάμβανε μέρος στην τελετή των εγκαινίων λόγω μιας διαφωνίας που αφορούσε «το πρωτόκολλο». Όμως μετά από μια κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο Πούτιν ανακοίνωσαν ότι οι διαφωνίες που είχαν ανακύψει προηγουμένως διευθετήθηκαν. «Έπειτα από μια συζήτηση μεταξύ του προέδρου και εμού, θα εγκαινιάσουμε την έκθεση», δήλωσε η Μέρκελ.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου οι σοβιετικοί είχαν λεηλατήσει πάνω από 1 εκατ. βιβλία και χιλιάδες αντικείμενα τέχνης. Πολλά από αυτά δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται στο Ερμιτάζ είναι και πολλά από τα «τρόπαια» της νίκης του σοβιετικού στρατού, που το Βερολίνο ζητεί να επιστραφούν. Η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό αύριο Σάββατο, στην επέτειο της ναζιστικής εισβολής στη Σοβιετική Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...