Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Κατά… Βαρίδη ευαγγελίου το ανάγνωσμα …δεν πρόσχωμεν



Ο αποκλεισμός του Μάκη Βαρίδη από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ένα από τα θέματα “αιχμής” που απασχόλησαν το παρασκήνιο και τα πολιτικά κουτσομπολιά. Του  Βαρίδη έχει… φρενάρει εδώ και έναν χρόνο πολιτικά η ανοδική πορεία του, καθώς μετά την εντεταλμένη μετακίνησή του από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, κέρδισε με δυσκολία την πρώτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής, αν και δεν υπήρξε “βαρύς” αντίπαλος απέναντί του, δεν έγινε υπουργός στην πρώτη κυβέρνηση Σαμαρά που σχηματίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, λόγω του βέτο που είχε βάλει ο Φώτης Κουβέλης, και δεν έγινε υπουργός ούτε την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που η ΔΗΜΑΡ και… το βέτο της δεν υπήρχαν πλέον ως εμπόδια, διότι ξέρουν πλέον με ποιόν υπερφιλοδοξο έχουν να κάνουν . Σιγά μην τον κάνουν και δελφίνο.
Μιλώντας σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” όπου μπορεί ο καθείς έναντι μικρού τιμήματος  να δώσει συνέντευξη και στη δημοσιογράφο Πηνελόπη Γαβρά, ο Μάκης Βαρίδης εκθέτει τις απόψεις του, μιλάει για τις πολιτικές φιλοδοξίες του, και… κοιτάζει στο μέλλον.
“Βουλευτής έγινα τέσσερις φορές. Έγινα και υπουργός. Αν εξαιτίας της πολιτικής μου διαδρομής δεν έγινα υπουργός σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γι’ αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον Πρωθυπουργό”, τόνισε ο Μάκης Βαρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή νομίζοντας ότι μπορεί να ρίξει …δίχτυα, και τη στρατηγική του μεσαίου χώρου.
“Ο Κώστας Καραμανλής με τον μεσαίο χώρο απεικόνιζε τη σχέση μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας με αναφορές σε επίπεδο τόσο κοινωνικό όσο και συμπεριφορών. Με αυτή την έννοια, δεν νομίζω ότι έχει εγκαταλειφθεί η πολιτική αυτή.
Η Παράταξη πρέπει να διατηρήσει τη προνομιακή της σχέση με τα μεσαία στρώματα, που σήμερα μπορεί να διακυβεύεται, αλλά και με την αριστοτελική αρχή της μεσότητας”, επεσήμανε με έμφαση . Όταν όμως ακου; Τον..Βαριδη να ομιλεί για μεσαίο χώρο σε τρώνε τα…. σου. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι “δεν με ενδιαφέρει η υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας”, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για τις προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες του.
“Όσοι είμαστε πολιτικοί, έχουμε φιλοδοξίες. Αν δεν είχαμε, θα ήμασταν σε κάποιο νησί να ψαρεύουμε. Αν κάποιος έχει μια πιο συμβατική πολιτική διαδρομή από αυτή που είχα εγώ, προφανώς έχει λιγότερα να εξηγήσει.
Από την άλλη, οι πιο δύσκολες και περίπλοκες διαδρομές συγκροτούν, κατά γενική ομολογία, ανθρώπους πιο ώριμους, πιο σύνθετους”, υπογραμμίζει ο ….Μάκης Βαρίδης.



Είναι δε τόσο διμούτσουνη οχιά που από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της Νουδούλας, καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο πρωθυπουργός του χθες εγκωμίαζε την υπεύθυνη στάση του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» και έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά: «Θα κρατήσουμε τα ιδεολογικά νάματα. Τον ευρωπαϊσμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την επανίδρυση του Κώστα Καραμανλή, τη νέα Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά»
Ποιος; Αυτός που είναι ναι σε όλα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο έργο που έπαιξε στον Καρατζαφερη παίζει τώρα στον Σαμαρά ο θεατρίνος. Έβαλαν το φίδι στον κόρφο τους. Καλά να πάθουν .

Ανώνυμος είπε...

Μάκη ας πρόσεχες.Ότι σπείρεις θερίζεις.Δεν έμενες καλύτερα πρόεδρος στο μέτωπο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...