Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Θα αφήσουν την Μέρκελ να ..αλωνίζει οι …Αμερικανοί, η θα χρησιμοποιήσουν τον ..Αβραμόπουλο;



Η τύχη της Μέρκελ είναι σε μεγάλο βαθμό συνδεδεμένη με την γερμανοτσολιάδικη κυβέρνηση Σαμαρά. Το σχέδιο της εγχώριας αμερικανοκίνητης διαπλοκής είναι η πτώση της νέας κυβέρνησης Σαμαρά πριν τις γερμανικές εκλογές, ώστε να επηρεασθεί το εκεί αποτέλεσμα. Όμως παρότι αρκούσε να κουνήσουν μόνο το δαχτυλάκι τους οι αμερικανοί, και να πέσει ο Γερμανοτσολιας ….δεν το έκαναν.  Οι 3 μήνες που απομένουν ως τις γερμανικές εκλογές είναι τεράστιος πολιτικός χρόνος στη διάρκεια του οποίου όλα μπορούν να συμβούν. Ναι, ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ο Σαμαράς του στοίχημα επιβίωσης-που ίσως σ΄αυτή τη συγκυρία ταυτίζεται με την επιβίωση του ευρώίναι να κλείσει φυλακή έναν μεγαλονταβατζή από αύτους που έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους και φακέλους στην Δικαιοσύνη, οι οποίοι παρότι έχουν κλείσει εύκολα μπορούν να ανοιχτούν ξανά.
Ακριβώς αυτή ήταν και η προτροπή της Μέρκελ στην διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας της με τον πρωθυπουργό της το βράδυ εκείνης της Πέμπτης που ο Πάστορας Κουβέλης έριχνε την τρικομματική ψευτοκυβέρνηση Σαμαρά.
-Πρέπει να κλείσεις συγκεκριμένους αμερικανοκίνητους ολιγάρχες στην φυλακή. Διαφορετικά δεν πρόκειται να σου βγει το πρόγραμμα..., είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό της.
Γι αυτό το λόγο φθάνει στις 18 Ιουλίου στην Αθήνα ο ανάπηρος ξεκουτιασμένος …Σόιμπλε. Για να πείσει τον Σαμαρά ότι πρέπει να συλληφθεί Έλληνας ολιγάρχης και να οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.
Για όσους αμφιβάλουν, ας ρωτήσουν τον Βενιζέλο. Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Σόιμπλε κάθε φορά που τον συναντούσε το ρωτούσε
-Πότε θα μπει φυλακή ο Λαυρεντιαδης;
Ο Σόιμπλε έδειχνε ιδιαίτερη πρεμούρα για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με ένα τμήμα του σκληρού αμερικάνικου λόμπυ και τελικά …οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...