Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Οι …τόποι της… φωτιάς.



Ημέρα της φωτιάς για τη χώρα μας η σημερινή, μιας και τα πύρινα μέτωπα σκάνε το ένα πίσω από το άλλο.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Αγία Μαρίνα της Σερίφου, η οποία ξέσπασε προχθές το βράδυ...
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έχουν καεί σπίτια στην περιοχή Μέγα Χωριό, δύο σπίτια στο Μεγάλο Λιβάδι και χιλιάδες στρέμματα γης.
Στο Μεγάλο Λιβάδι επίσης έχουν τυλιχθεί στις φλόγες δύο τουριστικά καταστήματα ενώ κάηκε και το παλιό διοικητήριο, ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια στο νησί.
Φωτιά ξέσπασε πρίν από λίγο στον νέο κόμβο Μεσσήνης –Θουρίας δίπλα στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας .
Στην περιοχή έφθασαν τα πρώτα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας  και προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πριν αυτή πάρει διαστάσεις Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 17.00 το απόγευμα στην Ίστριο στη Νότια Ρόδο. Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο αλλά αυτοί αρνήθηκαν.
Σύμφωνα με την rodiaki.gr, η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε. Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι. Ανεξέλεγκτη μαίνεται στην περιοχή της Μεσαρας η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 12:00 το μεσημέρι, πάνω από το χωριό Αληθινή, απέναντι από τις Μοίρες. Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα  χτύπησαν οι καμπάνες στο Αντισκάρι, προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έσπευσε από την πρώτη στιγμή μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ωστόσο πνέουν ισχυροί άνεμοι που καθιστούν πολύ δύσκολες τις  προσπάθειες περιορισμού της. Οι φλόγες βρέθηκαν πολύ κοντά σε σπίτια, τόσο στο Αντισκάρι, όσο και στα Πηγαϊδάκι και την Πόμπια. Οι κάτοικοι έβλεπαν έντρομοι τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες στο cretalive ότι δεν υπήρχε αρκετή βοήθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης
Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί δεκάδες πυροσβέστες με οχήματα, μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν τα πυροσβεστικά ελικόπτερα από Ηράκλειο και Χανιά και ένα που ήρθε από την Αθήνα. Επίσης  υδροφόρες του Δήμου Φαιστού, Εθελοντές Σαμαρείτες και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους.
Τέλος, φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην περιοχή Παρακαλούρι Νεάπολης, στον νομό Λασιθίου, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...