Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Yπαρχει γκόμενα πολιτικού αδιόριστη;



Απέναντι σε οποιαδήποτε «τυφλή» απόλυση κανείς λογικός πολίτης δεν μπορεί να είναι θετικός. Όμως, από την πλευρά της, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με την εκδίωξη 25.000 «διαθέσιμων» (της συντριπτικής πλειονότητας αυτών μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, μετά την περίοδο… «αγρανάπαυσης» με το 75% του βασικού μισθού) και την άμεση απόλυση 15.000 υπαλλήλων, επιπλέον, θα «εκσυγχρονίσει» το Δημόσιο.
Τα «πιστεύω» των εντεταλμένων υπουργών με το «ο.κ.» του Μεγάρου Μαξίμου και των Γερμανοτσολιάδων Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο αφορούν φυσικά… στους άλλους! Και όχι τους δικούς τους, τους κολλητούς και τους ημετέρους τους.
Ειδάλλως, πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι απολύουν κατά χιλιάδες κόσμο ενώ την ίδια στιγμή διατηρούν στις θέσεις τους περίπου 1.220 φανερούς συνεργάτες-φιλιππινέζες και «αυλικούς» (ενίοτε και «φίλες» όπως ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, εδώ θα κάνουμε μια παρένθεση διότι δεν είναι μόνο αυτός που διόρισε την γκόμενα του, αφού όλοι ανεξαιρέτως έχουν τοποθετήσει κρυφά τις γκόμενες η τους γκόμενους τους, σε επιτροπές και άλλες θέσεις στο δημόσιο. Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ.  με βάση το ρεπορτάζ που είχε το «Πρώτο Θέμα») ως μετακλητούς, με υψηλές για τα δεδομένα του Δημοσίου αποδοχές και «έξτρα» από επιτροπές και άλλα συναφή, σε αρκετές περιπτώσεις. Και όμως… δεν προσφέρουν από αυτούς ούτε «μισό» πάνω στο «βωμό» τον οποίο έχουν διαμορφώσει μαζί με την τρόικα.
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα, μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πριν τα ηνία του αναλάβει ο κ. Κ. Μητσοτάκης, το Μάρτιο του 2013, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων (αυτών δηλαδή των «αυλικών» που επιλέγουν οι επικεφαλής υπουργείων και φορέων για να έχουν δίπλα τους, για όσο διάστημα κατέχουν τις θέσεις τους, και οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά ακόμη πιο παχυλές αμοιβές από τους εργαζομένους του Δημοσίου, λόγω επιτροπών, κ.λπ.) ανέρχονταν στα 1.220 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των μετακλητών ελάχιστα μειώθηκε, αν μειώθηκε, μετά τον ανασχηματισμό, αλλά για αυτό αρμόδιος να δώσει νεότερα στοιχεία είναι ο κ. Μητσοτάκης ….αλήθεια, πότε θα μας δώσει στοιχεία για το πόσους απασχολεί όλο το μητσοτακεικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...